Maak je klaar voor de Bucketlist van The Musketeers!

15 april 2018 om 08:00

De Belgische bierbrouwerij The Musketeers ken je zeer waarschijnlijk wel van hun welbekende Troubadour bieren en de Belgian Legends Series. Daar wordt vanaf nu een nieuwe serie bieren aan toegevoegd, zij lanceren namelijk het eerste bier uit de nieuwe reeks Bucketlist bieren: Run through a field of Wheat.

Verrassende smaakbeleving

Brouwerij The Musketeers lanceert in aanloop naar de opening van de nieuwe brouwerij in het Belgische Waasland eind 2018 een gloednieuwe reeks bieren: de Bucketlist Series. Deze serie is een reeks bieren die spraakmakend anders zijn. Ze zijn beperkt in oplage, crafty van smaak en tegelijk erg doordacht gemaakt. De reeks vormt de persoonlijke bucketlist van de brouwers, waarmee ze de bierliefhebber willen trakteren op een verrassende smaakbeleving.

The Musketeers is een Belgische brouwerij die speciaalbieren met een uitzonderlijk en verrassend karakter ontwikkelt. De brouwers worden geïnspireerd door verschillende stijlen en smaken en zo brouwen zij evenwichtig en doordacht Belgisch kwaliteitsbier voor de nationale en internationale markt. De brouwerij staat vooral bekend om haar Troubadourbieren en de bieren uit de Belgian Legends Series. Het ultieme vlaggenschip van brouwerij The Musketeers is Troubadour Magma.

Run through a field of Wheat

Het eerste Bucketlist bier is geïnspireerd op een uitspraak van de Britse premier Theresa May. Een journalist van ITV News stelde vroeg haar eens wat het meest ondeugende wat dat zij ooit gedaan had. Enigszins verrast antwoordde zij spontaan dat ze als kind met vrienden door de tarwevelden rende, en dat de boeren daar niet al te blij mee waren. “De namen van de bieren van de Bucketlist Series verwijzen naar wensen die mensen op hun persoonlijke verlanglijstje hebben staan. Als een gek door een tarweveld lopen, is zoiets typisch: het geeft je een gevoel van vrijheid, maar tegelijk ben je ook opgejaagd want het is toch een tikkeltje ondeugend.”, aldus brouwer Stefaan Soetemans.

Bucketlist WIPA

Run Through A Field Of Wheat is een hoppige tarwe-IPA. Een combinatie tussen een tarwebier en een hoppig IPA, oftewel WIPA. “Als brouwers zijn we altijd wel into something hoppy, het liefst in een onverwachte combinatie. Run Through A Field Of Wheat maakt die originele koppeling: floraal en citrusachtig, en tegelijk ook de tarwe die doorsmaakt”, aldus de brouwers.

Het bier is licht troebel, bleekblond en heeft een alcoholpercentage van 6%. De typische volmondigheid van een tarwebier is gecombineerd met een milde bitterheid van een IPA. Het aroma is kruidig en lekker hoppig door de combinatie van het typische tarwe-aroma en het bloemige citruskarakter van de gebruikte hoppen.

Heb jij het bier al geproefd? Als Bierista kun je hier jouw review achterlaten!