Lowlander Beer brouwt Winter Ale met botanische speculaas twist

13 oktober 2017 om 09:00

Lowlander Beer brengt 1 november 2017 hun vijfde bier uit! Het is dit keer een verwarmende Winter Ale die is gebrouwen met kaneel, kruidnagel, nootmuskaat en gember.

Kortere dagen, langere avonden

De dagen worden korter dus is dit voor Lowlander Beer het perfecte moment om een Winter Ale te brouwen bomvol verwarmende speculaaskruiden. Ontdekken en experimenten zit hen in het DNA dus voor dit bier hebben zij de geschiedenis van Amsterdamse bakker gecombineerd met hun eigen botanische brouwen. Het resultaat is een rijke, volzoete Winter Ale gebaseerd op de American Brown stijl. Je mag een hoppige bite en heerlijke speculaas finish verwachten.

Winter Ale bierstijl

American Brown Ales staan bekend om hun nootachtige, ronde smaak met citrus tonen. Het botanisch brouwen maakt die van Lowlander Beer nog net iets meer bijzonder. De kaneel roept een warm, huiselijk en winter gevoel op.

De kaneelschors heeft tijdens het brouwen een zoetige en licht aardse smaak toegevoegd die voor de typische speculaassmaak in deze Ale zorgt. De intens warme sensatie in dit bier wordt veroorzaakt door de toevoeging van pittige gemberwortel, één van de oudste specerijen ter wereld. Om deze combinatie nog meer kracht bij te zetten is er een sterk aromatische kruidnagel toegevoegd. Deze geeft de Winter Ale een lichtzoete extra kick. En last but not least is er met prikkelende nootmuskaat gebrouwen om een complexe en diepe hint van specerijen toe te voegen.

Altijd een verhaal

Net als bij de andere bieren van Lowlander vind je ook op deze Winter Ale een verhaal op het etiket. Het verhaal van de typisch Nederlandse speculaas begint op de ‘kruideneilanden’, ooit de enige plek ter wereld waar specerijen als nootmuskaat groeiden. Terug in Amsterdam maakten bakkers geheime kruidenmixen van exotische nootmuskaat, kruidnagel, gember en kaneel waarmee ze speculaas bakten. Speculaas was een luxe, vaak alleen gebakken in de winter als geschenk. Een traditie die nooit verloren is gegaan: nog elk jaar geven de Lowlanders elkaar in de winter hun initiaal in de vorm van speculaas-, chocolade-, of nu Winter Ale letters.

Verkrijgbaarheid

Lowlanders’ Winter Ale is vanaf 1 november 2017 verkrijgbaar in fles en op fust. Deze Winter ale wordt in een beperkte batch gebrouwen en pre orders kunnen geplaatst worden. Neem daarvoor even contact op!

Voor meer info over dit bier, kijk je hier.