Leven in de Brouwerij, Kasper en Patrick op bieravontuur

30 januari 2017 om 09:13

Bierliefhebbers Kasper van Kooten en Patrick Stoof beginnen vanavond – maandag 30 januari – aan een bieravontuur, dat uiteindelijk moet leiden naar een zelf gebrouwen bier. Beide heren kunnen van een bier genieten, maar veel kennis hebben ze nog niet. Een reis langs Nederlandse craft beer brouwers moet daar verandering in brengen. De avonturen zijn van vanavond te zien op Avro-Tros NPO 2 vanaf 20.25 uur.

Leven in de Brouwerij, zo heet het programma, waarin Kasper van Kooten en Patrick Stoof in een blauw busje kriskras door Nederland rijden en bierbrouwerijen bezoeken. Het programma-idee is niet nieuw. In België werd enkele jaren geleden de serie Tournée Generale uitgezonden. Het programma, gespresenteerd door Jean Blaute en oud-MTV veejay Ray Cokes, was een groot succes. Het productiehuis Sputnik nam het idee mee naar Nederland, inclusief het blauwe busje, en vond Stoof en Van Kooten bereid op zoektocht te gaan.

Tessa en Dorris

In deze eerste van in totaal tien afleveringen gaan de heren langs bij Tessa en Dorris de Heij. Zij brouwen in Amsterdam op drie hoog achter hun eigen bier en brengen dat op de markt onder de naam ‘Gebrouwen door Vrouwen’. Ook gaan Patrick en Kasper langs bij Henri Reuchlin, die de kunst van het bierproeven uitlegt. Bij Oedipus in Amsterdam wordt een bier geproefd dat nog in ontwikkeling is. Een zeer leerzame ervaring voor de mannen, die graag hun eigen bier willen brouwen.

Over Kasper en Patrick

Kasper van Kooten is acteur, komiek, zanger en schrijver. Hij was onder meer te zien in bekende tv-series als Divorce, Moordvrouw en Allstars. Daarnaast was hij te zien in tal van theaterproducties. Patrick Stoof is niet alleen een biervriend in Leven in de Brouwerij; ook in het dagelijkse leven zijn beide mannen bevriend. Patrick Stoof is acteur, tekstschrijver, toneelregisseur en theaterdocent. Stoof was in 2011 de mol in Wie is de Mol. Veel bekendheid kreeg hij als Hans van de Berg, de ex-miljonair in de reclamespotjes van Telfort.

Tournée Generale

Om alvast in de stemming te komen, kun je alvast een fragment van Tournée Generale bekijken. Tournée Generale begon in Vlaanderen. Later werd er ook in Wallonië een versie van gemaakt. Het format werd verkocht aan Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, waar het programma op de buis kwam onder de naam ‘Bier on Tour’. Nu is Nederland aan de beurt.

Veel plezier met de eerste uitzending, vanavond van 20.25-20.55 uur, NPO2.