Leven in de Brouwerij bij Mommeriete, Maallust en de Gulzige Gans

6 maart 2017 om 15:28

Leven in de Brouwerij, het televisieprogramma waarin Kasper van Kooten en Patrick Stoof op zoek gaan naar de geheimen van het bier, komt vanavond op bezoek bij Brouwerij Mommeriete en De Gulzige Gans.

In deze zesde aflevering belanden Kasper en Patrick op de grens van Overijssel en Drenthe. Het duo kijkt zich de ogen uit bij Brouwerij Mommeriete, waar de tijd stil gestaan lijkt te hebben. Brouwersechtpaar Gert en Carina Kelder vertelt vol passie over Brouwerij Mommeriete. De presentatoren gaan ook langs bij één van de kleinste brouwerijen van ons land, brouwerij De Gulzige Gans. Bert en Monique Calkhoven, ook een brouwersechtpaar, brouwt in de schuur zo’n drie keer per maand brouwsels van 150 tot 160 liter per keer. Ook hier spat de liefde en passie voor bier er vanaf.

Brouwerij Maallust in Veenhuizen krijgt ook bezoek. In het gevangenisdorp wordt de ouwe graanmaalderij bezocht, waar tegenwoordig prachtige speciaalbieren worden gebrouwen en waar je bovendien lekker kunt genieten van een hapje en een drankje.

Ook het zesde deel van Leven in de Brouwerij biedt een mooie inkijk in de wereld van het Nederlandse speciaalbier. Het programma wordt uitgezonden op maandag 6 maart om 20.25 uur op NPO2.