Grutte Pier Elixer ‘Bier van het Jaar’ bij Mitra

4 januari 2019 om 08:00

De winnaar van de ‘Bier van het jaar 2018 verkiezing’ van Mitra is bekend! In totaal streden twaalf bieren om deze nieuwe titel. Lang leek de New England IPA van Emelisse er van door te gaan met deze prijs. Echter, in december wist de Friese held Grutte Pier toch aan het langste eind te trekken.

Ruim 98% van de stemmers zeiden in december namelijk ‘Ja’ tegen deze bijzondere Imperial Stout uit Friesland. Daarmee wint Grutte Pier Elixere Beerenburg Infused de titel ‘Bier van het jaar 2018’. De Bier van het jaar verkiezing werd voor het eerst georganiseerd door Mitra drankenspeciaalzaken en Bier! magazine.

Grutte Pier

De naam van dit bijzondere bier doet het al vermoeden; deze Imperial Stout is infused met Boomsma Beerenburg. Daarmee is het donkere bier mild van smaak en is in de afdronk de kruidige smaak van kalmoes waarneembaar. Deze unieke smaak heeft de consument duidelijk kunnen overtuigen.

Bier van het jaar verkiezing

Al jaren lichten Mitra en Bier! magazine elke maand een bepaald speciaalbier uit. Sinds januari 2018 krijgt dit bier de titel ‘bier van de maand’. Vanaf 2018 deden deze bieren automatisch mee aan de ‘Bier van het jaar verkiezing’. Liefhebbers konden elke maand hun stem uitbrengen op het bier van de maand. De bezoeker kon bij het stemmen aangeven of hij het bier goed of niet goed vond. Uiteindelijk resulteerde dit in een overallscore. In 2018 heeft Grutte Pier Elixer Beerenburg Infused de beste overall score behaald en is daarmee de eerste winnaar van de Bier van het jaar verkiezing.

De volledige uitslag

1. Grutte Pier – Elixer
2. Emelisse – New England
3. Berne – Abt Tripel
4. Jopen – Trinitas Tripel
5. SNAB – Maelstrøm
6. Prinzregent Luitpold Weizenbock
7. Weihenstephaner – Braupakt
8. VandeStreek bier – Populus 6921 Nachtstout
9. Zundert – Zundert 10
10. Boyne – Imperial Stout
11. Tongerlo – Lux Blond
12. Seef – Nonkel Pater

Nieuwe kansen in 2019

Ook in 2019 selecteren Mitra en Bier! magazine elke maand een bijzonder bier die daarmee tevens kans maakt op de titel ‘Bier van het jaar 2019’. In januari is De Molen – Said & Done verkozen tot bier van de maand en daarmee dus de eerste kandidaat in het nieuwe jaar. Stem mee via de Mitra-website.