Gij Zult Genieten viert jubileum met speciale Quadrupel

10 mei 2017 om 00:09

In 2018 bestaat het bierproefgenootschap Gij Zult Genieten 25 jaar. Ter ere daarvan hebben de leden een jubileumbier laten brouwen door de Hettinga Brouwerij in Zwolle.

Dit bier is niet alleen gebrouwen ter ere van het zilveren jubileum van het bierproefgenootschap. Het is ook een feestelijk bier ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van Mitra aan de Assendorperstraat. Al tien jaar lang is eigenaar Jaco Schaap actief verspreider van het speciaalbier-virus. De slijter – die mer dan 500 verschillende speciaalbieren op voorraad heeft – heeft een Zuidam Light Peated whiksyvat op de kop getikt, waar nu een deel van het jubileumbier op ligt te rijpen.
Volgend jaar is er ter ere van dit dubbele jubileum dus een dubbel jubileumbier. Een mooie Quadrupel en een Oak Aged versie van ditzelfde bier.

Het genootschap proeft dit bier in november 2018 op haar jubileumavond. Daarna is het bier zo lang de voorraad strekt exclusief verkrijgbaar bij de Mitra in Zwolle. Het jubileumbier is een quadrupel gebrouwen met Hallertau Perle en pilsmout, bruine kandijsuiker, cara crystelmout, special B mout, chocolademout en koriander. De EBU-waarde is 35 en de EBC is 55. Het alcoholpercentage bedraagt 10%.