Brewfinder maakt exclusieve bieren makkelijker verkrijgbaar!

5 mei 2018 om 08:00

Als bierliefhebber en vooral als Bierista wil je natuurlijk altijd de nieuwste en meeste exclusieve bier kunnen proeven. Maar dat is niet altijd even makkelijk. Brewfinder heeft een online shop gelanceerd die het voor horecaondernemers makkelijker maakt exclusieve en gelimiteerde bieren aan te schaffen. En dus wordt het ook voor ons bierliefhebbers een stuk makkelijker om die bijzondere bieren zo snel en vers mogelijk te kunnen proeven!

Behoefte aan exclusiviteit

Dat de Nederlandse biercultuur en liefde voor bier met de dag groeit is ondertussen een bekend feit. Dat brengt ons naar de volgende stap: men raakt verzadigd en wilt meer. Meer bijzondere bieren, meer bieren met een verhaal en meer kennis achter de bar. Dus is er behoefte aan exclusiviteit en kennis. Daarom lanceert de start-up Brewfinder uit Breda een online shop voor unieke bieren op fust die nog niet eerder in Nederland verkrijgbaar waren. Ieder bier wordt uitgebreid beschreven en het aanbod wisselt wekelijks. Iedere week zijn er maximaal drie exclusieve bieren van ambachtelijke brouwerijen uit binnen- en buitenland verkrijgbaar in de webshop. Zo biedt Brewfinder horecaondernemers de kans hun gasten echt bijzondere bieren van de tap te serveren. Daar worden we blij van!

Vers en direct afgeleverd

De bieren zijn telkens in kleine hoeveelheden beschikbaar. Zij worden na bestelling pas afgevuld op de fust en rechtstreeks naar de horeca ondernemers vervoerd. Zo zijn er geen voorraden en onnodige tussenstations nodig, dit is natuurlijk zeer bevorderlijk voor de smaak van het bier. Vers bier gegarandeerd!

Brouwerij Rogue Ales & Spirits uit Portland in de Verenigde Staten was het eerste bier dat via het nieuwe platform van Brewfinder verkrijgbaar was. De eenmalig gebrouwen 10 Hop IPA was binnen de kortste keren uitverkocht en hing vanaf 1 mei vers onder de tap bij de kopers. “Versheid is ongelooflijk belangrijk bij bieren met veel hop, zoals onze 10 Hop IPA. Dankzij Brewfinder is deze Imperial IPA veruit het meest verse Rogue-bier ooit in Europa.” zegt Tom Delcourt van Rogue.

Op naar een mooie toekomst

Dit succes is opgevolgd door een 5% Pale Ale van White Frontier. De Freeride World is gebrouwen met Canadese Vermont gist en New England hopsoorten. Deze combinatie zorgt voor een single Citra hop smaakbom. Daar krijg je toch dorst van?!

“Het aanbod van mooie maar zeldzame bieren groeit gestaag. Wij bieden die bieren graag een podium,” verklaart Joris Knaapen van Brewfinder. ”We willen horecaondernemers daarnaast een toegankelijke manier bieden om zich verder te onderscheiden. Met alle mooie bieren die we nog in petto hebben gaat dat zeker lukken.” Met de groeiende markt en vraag naar bijzondere bieren staat er zonder twijfel een mooie toekomst voor deze start-up te wachten. Waar deze exclusieve bieren nu dan ook daadwerkelijk verkrijgbaar zijn moeten we je even verschuldigd blijven. Maar hou de bierkaart van je favoriete bierspot dus goed in de gaten!

Update: Na bieren uit de Verenigde Staten en Zwitserland presenteert Brewfinder maandag 7 mei om 12 uur een meervoudig prijswinnende IPA uit Engeland. Daarnaast hebben zij de hand weten te leggen op een smaakvolle Nederlandse Pale Ale, geïnspireerd op een filmklassieker uit de jaren ‘80. Iedereen die zich op de website heeft ingeschreven is maandag als eerste op de hoogte van de details.“