Nederlandse brouwers doen van zich spreken

14 november 2018 om 19:52

Nederlandse brouwerijen hebben geweldig gescoord tijdens de European Beer Star. Dit is een prestigieuze wedstrijd tijdens de BrauBeviale, wereldwijd een toonaangevende biervakbeurs. La Trappe kan met vier gouden medailles als overall winnaar van de competitie worden beschouwd.

De resultaten van La Trappe zijn ongekend. De trappistenbrouwerij uit Berkel-Enschot veroverde goud met de La Trappe Blond, de La Trappe Dubbel, La Trappe Tripel en La Trappe Quadrupel. Dit doet pijn in België, waar Blond, Dubbel en Tripel toch worden beschouwd als nationale bierstijlen.

Grolsch 0.0%

Ook bij Grolsch vieren ze een feestje. De Grolsch 0.0% werd met goud beoordeeld in de categorie ‘Ondergistend alcoholvrij’. Een hele fijne opsteker voor de brouwers uit het oosten, want zo’n prestigieuze prijs als de European Beer Star geldt als een kwaliteitsstempel en is dus goed voor de marketing en verkoop.

Hertog Jan Grand Prestige

Bij Hertog Jan zouden ze bijna gewend raken aan het winnen van goud. Ook nu sleepte de Grand Prestige weer de eerste plek in de categorie Strong Dark Ale in wacht. Bij de Twentse brouwerij Othmar uit Ootmarsum sprongen ze een gat in de lucht met de gouden medaille voor Othmar Rauchbier.

Zilver en brons

Jopen behaalde een zilveren plak met de Jopen Jacobus RPA. Bronzen medailles waren er voor Jopen met Life’s a Beach, Bronckhorster Brewing Company met de Bronckhorster Alternative en Hertog Jan met de Tripel.

Nederland won in totaal dus 7 gouden medailles, 1 zilveren medaille en 3 bronzen plakken. Daarmee eindige ons land als vierde in het algemeen klassement achter de nummer 1,2 en 3, respectievelijk Duitsland, de Verenigde Staten en Italië.