Dommelsch heeft een nieuw jasje aangemeten!

18 juli 2018 om 12:00

Dommelsch is vanaf nu verkrijgbaar in een nieuw jasje. Met deze nieuwe uitstraling wilt de brouwerij uit Dommelen haar bieren nog nadrukkelijker in de markt zetten als goed, betrouwbaar en betaalbier bier in de steeds complexere (speciaal)bierwereld.

Dommelsch 0.0

Om deze nieuwe uitstraling en volgende fase kracht bij te zetten, lanceert de brouwerij ook meteen een alcoholvrije Dommelsch pilsener. Dit maakte Dommelsch afgelopen week bekend tijdens de officiële onthulling van de plannen in de Dommelsche bierbrouwerij, waar zij al sinds 1744 hun bieren brouwen. Zo willen zij verantwoorde bierconsumptie stimuleren. De 0,0% variant is verkrijgbaar in retail en horeca.

Trouw aan oorsprong 

Na al die jaren is het bier van de brouwerij aan de Dommel nog altijd in heel Nederland geliefd om haar kwaliteit. Vooral in de regio Valkenswaard wordt het bier nog veel gedronken. In de Randstad blijft met name Dommelsch pils in blik winnen aan populariteit en daar wordt uiteraard op voortgeborduurd. 

In de nieuwe uitstraling staat de Dommel centraal, dit als eerbetoon aan de inwoners langs de Dommel. Zij dragen de brouwerij al ruim 274 jaar een warm hart toe. Toch worden de pijlen duidelijk gericht op de liefhebber die houdt van eerlijk en goed pils. Deze kwaliteit wordt ook erkend, zo won de Pilsener tijdens de Dutch Beer Challenge dit jaar nog een medaille in de categorie Blond/Pilseners. 

Wist je dat Dommelsch de oudste, nog werkend, Nederlandse bierbrouwerij is? (via NederlandseBiercultuur.nl)

Maatschappelijk belang

Met 190 werknemers in dienst is de Dommelsch één van de belangrijkste werkgevers van de Gemeente Valkenswaard, zo zegt burgemeester Ederveen tijdens de onthulling afgelopen week. En ook in de toekomst blijft de brouwerij naar eigen zeggen haar economische en sociale rol in de gemeente en regio blijven vervullen.