De leukste biertips tijdens de Week van het Nederlandse Bier

18 mei 2016 om 18:47

De komende dagen is het feest voor de bierliefhebber. Van donderdag 19 tot en met zondag 29 mei wordt de vijfde editie van De Week van het Nederlandse Bier gehouden. In totaal zijn er meer dan 150 activiteiten. Welke activiteiten mag je niet missen? Wij hebben een Top 10 samengesteld.

01 – Bierproeffestival in Den Haag

De Week van het Nederlandse Bier wordt traditioneel geopend met het Bierproeffestival in de Grote Kerk in Den Haag. Grote en kleine bierbrouwers presenteren hun bieren in de geweldige ambiance van de Grote Kerk. Het Bierproeffestival begint op donderdag 19 mei en duurt tot en met zaterdag 21 mei. Behalve bierproeven kun je ook deelnemen aan diverse masterclasses.

02 – Rondleiding Grolsch-museum De Lange Gang

In Groenlo staat het geboortehuis van Grolsch. Hier brouwden Willem Neerfeldt en Peter Kuijper hun bier. De Lange Gang is nu een horecagelegenheid en tevens museum waar je de geschiedenis van Grolsch kunt voelen, ruiken en proeven. Er zijn rondleidingen op zaterdag 21 en zondag 22 mei.

03 – Jubileumviering Stadsbrouwerij De Pelgrim

Stadsbrouwerij De Pelgrim bestaat twintig jaar. Op zaterdag 21 mei wordt het gevierd in de stadsbrouwerij. Iedereen is welkom. Er is muziek, een barbecue en natuurlijk is er een Pelgrim jubileumbier.

04 – 600 bieren uit de biertunnel

Bierliefhebbers weten Ermelo te vinden. Hier vind je de grootste bierspeciaalzaak van Nederland. Aangrenzend kun je terecht bij Café De Hazeburg. Via de speciale biertunnel wordt bier vanuit de winkel naar het café getransporteerd. Dankzij dit systeem heb je keus uit meer dan 600 verschillende bieren. Tijdens de Week van het Nederlandse Bier krijg je nog 20% korting ook. Een goede gelegenheid om eens even naar Ermelo af te reizen.

05 – Bier en kaas pairing De Beiaard

In De Beiaard in Enschede wordt op zondag 22 mei een proeverij gehouden waarbij bieren worden gecombineerd met kaas. Je zou misschien denken dat kaas en bier niet zo goed samen gaan. Zeker dan moet je naar Enschede, want daar bewijzen ze dat er fantastische combinaties mogelijk zijn.

06 – Culinaire biertocht

In Leeuwarden hebben zes horecazaken samen met PINT Noord de handen ineen geslagen. Zij organiseren een tocht door het centrum, waarbij je bij elke eetgelegenheid een spijs krijgt aangeboden samen met een bijpassend speciaalbier. Dat klinkt alleen al lekker!

07 – Bierproeverij Nederlands Bier

Bibliotheek Boekenberg houdt met magazine Bier! en de slijter Mitra in Spijkenisse, een bierproeverij op zaterdag 28 mei van 15.00 tot 17.00 uur. Op het terras van de Boekenberg, met het spectaculaire uitzicht over heel Spijkenisse, vertelt uitgever/hoofdredacteur Fedor Vogel van Bier! magazine alle ins en outs van 7 typisch Nederlandse bieren.

08 – Bierwandeltocht Brouwerij Oersoep

Voor de actievere bierliefhebbers is er zondag 22 mei een bierwandeltocht door de Ooijpolder en de historische binnenstad van Nijmegen. Deze wandeling wordt afgesloten met een rondleiding door Brouwerij Oersoep, die is gevestigd op het Honig-complex aan de Waal.

09 – Ronde van Flevoland

Tijdens de Open Brouwerijdagen op zondag 29 mei houdt PINT Flevoland de Ronde van Flevoland. Tijdens de Ronde worden drie verschillende brouwerijen in Flevoland aangedaan. Natuurlijk is er een hapje en een glaasje bier. Wil je mee, wacht dan niet te lang met aanmelden, want vol=vol, zo dreigen de organisatoren.

10 – City Food & Film Festival Verkadefabriek

De Verkadefabriek is alleen al het bezoeken meer dan waard. Nu er van donderdag 18 tot en met zondag 22 mei ook topbier geschonken wordt is dat nog meer reden naar Den Bosch te gaan. De organisatie heeft twee verschillende biermenu’s vol film, food en uiteraard bier. Je kunt bieren verwachten van Oedipus en Ramses en ook wordt er een nieuw bier gelanceerd.

Nederlandse Brouwerijdagen

Het aantal activiteiten is enorm. Het aantal van 150 is al ruim gepasseerd. Bezoek de site van de Week van het Nederlandse Bier en zoek iets van je gading. Door heel Nederland zijn er activiteiten. Hou zeker ook zaterdag 28 en zondag 29 mei in de gaten. Dan zijn er de Nederlandse Brouwerijdagen. Tal van brouwers nodigen je uit een langs te komen om te kijken, ruiken en vooral om te proeven.

Namens Bierista veel plezier tijdens de vijfde Week van het Nederlandse Bier!
Leuke dingen gezien of meegemaakt? Stuur je foto’s, filmpjes en ervaringen naar info@bierista.nl.