De Gekroonde Suikerbiet uit Zierikzee is het beste café van het jaar!

7 november 2017 om 10:00

Maandag 6 november werd door Misset Horeca de nummer één van de Café Top 100 gehuldigd. In Café Top 100 staan de 100 beste cafés van Nederland gerangschikt. Na 12 al jaar mee te dingen in deze verkiezing staat De Gekroonde Suikerbiet uit Zierikzee dit jaar voor het eerst bovenaan!

Dat moet gevierd worden

Robbert Roggeband, eigenaar van de de Gekroonde Suikerbiet, en zijn team zijn afgelopen maandag gehuldigd als het beste café van Nederland. Het Zeeuwse café wordt geprezen om haar gastvrijheid, veelzijdigheid en ontwikkelingen in de afgelopen jaren. Drie jaar geleden werd al de derde plek in de lijst behaald, de ontwikkelingen werpen dus absoluut hun vruchten af!

Een modern bruincafé

In drie rondes werd De Gekroonde Suikerbiet bezocht en beoordeeld door de jury. Zij zijn vooral enthousiast over ‘het complete plaatje’ dat gasten hier voorgeschoteld krijgen.

Sinds de grote verbouwing van het café in 2006 wordt er steeds meer ingespeeld op de behoefte van de gasten, Robbert zag al snel in dat eten een steeds belangrijke plek in zou gaan nemen. Hij daar zorgvuldig te werken gegaan en heeft zo de caféfunctie van ‘De Biet’ behouden. “‘De Biet’ is veelzijdig; maar alles wat ze er doen, gebeurt buitengewoon goed. Robbert Roggeband runt hier hét schoolvoorbeeld van een café.”, aldus de jury.

Bieradviezen

Ons mooie Zeeland is toeristische trekpleister, met name voor gasten uit Duitsland en België. Zierikzee is daarin geen uitzondering, De Gekroonde Suikerbiet dus ook niet! Het zorgt er juist voor dat het café veel Belgische en Duitse toeristen kan verwelkomen. De Zeeuwse onderneming speelt daar bijvoorbeeld op in door bij gerechten een bieradvies te geven maar ook de feestdagen in onze buurlanden staan dik onderstreept in de agenda.

De jury kiest speciaalbier

Uit een stuk uit juryrapport kunnen we opmaken dat bier ook hier uiteraard een belangrijke rol heeft gespeeld. Een goed en eerlijk advies is het halve werk!

“Een echt café waar je op hoopt als je een bier gaat drinken. Het terras ziet er verzorgd en uitnodigend uit en heeft echt stopkracht. Het interieur is klassiek en het is duidelijk zichtbaar dat we hier te maken hebben met een echt bruincafé. Alles staat er verzorgd bij en past binnen het interieur. Zelfs de wielrenfiets die naast de bierkaart hangt.’ Een goed begin is het halve werk. Maar ook de rest van het bezoek verloopt vlekkeloos. ‘Bij de tweede bestelling neemt mijn tafelgenoot een bier van de kelderrestanten. De barman meldt ons dat enkele van de gasten die ons zijn voorgegaan, dit bier niet allemaal met evenveel enthousiasme hebben gedronken. Deze waarschuwing waarderen we zeer, maar zijn op avontuur dus besluiten hem toch te nemen. Hij is inderdaad wat bitter en krachtig, maar smaakt prima.”

Benieuwd naar meer? Volg De Gekroonde Suikerbiet hier!

Geplaatst door Café de Biet op donderdag 31 augustus 2017