Stadshaven Brouwerij

De Stadshaven Brouwerij is een omvangrijke craftbierbrouwerij in de Rotterdamse Merwehaven. Jaarlijks gaat de brouwerij zo'n 2 miljoen liter bier brouwen.In het Rotterdam Makers District verrijst aan de Merwehaven een craftbierbrouwerij die zijn weerga niet kent: de Stadshaven Brouwerij. In een 100 jaar oude, volledig gerestaureerde fruitloods van ruim 5.000 m2 wordt 20.000 hectoliter (2 miljoen liter) craftbier per jaar gebrouwen en afgevuld in fles, blik en fust. De brouwerij is toegankelijk voor publiek. Zo worden er rondleidingen en bierproeverijen verzorgd. In hetzelfde karakteristieke pand bevindt zich Stadshaven Brouwerij’s trendy waterfront gastrobar horecaconcept waar men met uitzicht op de brouwketels in een gezellige ambiance kan genieten van een uitgebreide menukaart. Initiatiefnemer van de Stadshaven Brouwerij is Harm van Deuren, die voor dit project een betrokken groep bierliefhebbers en -experts om zich heen heeft verzameld met decennia aan ervaring met diverse horeca- en bierconcepten. Er is meer dan 10 miljoen geïnvesteerd om de Stadshaven Brouwerij tot stand te laten komen.

Onze topbieren

7,8

Stadshaven Brouwerij Ice Breaker

Stadshaven Brouwerij

Stadshaven Brouwerij Ice Breaker is een Winterbier van 8,5%. Gebrouwen met sinaasappel, kaneel, gember en korianderzaad.

Winterbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Nieuw
7,4

Stadshaven Redhead Ale

Stadshaven Brouwerij

Een licht geroosterde, moutige Red Ale met een frisse twist door limoen en lychee.

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,4

Stadshaven Brouwerij Great White

Stadshaven Brouwerij

Stadshaven Brouwerij Great White is een fris Witbier met tarwe smaak en extra frisse toetsen door toevoeging van sinaasappel, grapefruit en koriander.

Witbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,3

Stadshaven Kraken Blond

Stadshaven Brouwerij

Stadshaven Kraken Blond is een Blond bier. Laat je veroveren door dit fris, moutig, bier met subtiele bitterheid en tonen van kiwibes en bloedsinaasappel.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,2

Stadshaven Amber Ale

Stadshaven Brouwerij

Stadshaven Amber Ale is een dorstlesser met zachte smaken van rood fruit. Soepel en moutig.

Amber

Aroma
Zoet
Bitter

7,2

Stadshaven Brouwerij Piranha Tripel

Stadshaven Brouwerij

Stadshaven Brouwerij Piranha Tripel is een Tripel. Er zit een vleugje pittige chili in het bier. Samen met de mango en kumquat vormt dit een zeer verrassende, bijzondere smaak.

Tripel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Tripel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Stadshaven Brouwerij lanceert biercocktailtap

Stadshaven Brouwerij, een van de grootste craft bierbrouwerijen van het land, speelt met een nieuwe innovatie in op de trend van biercocktails.

Verder lezen

Stadshaven Brouwerij opent op 1 juli

De brouwers van Stadshaven Brouwerij leggen de laatste hand aan eigentijdse, stoere craftbierlijnen: Fearless Fruit en Fearless Crew.

Verder lezen

Stadshaven Brouwerij lanceert ‘Hubertus Cornelis’

Stadshaven Brouwerij Rotterdam en Man Met Bril Koffie hebben de handen ineen geslagen voor een bijzondere samenwerking.

Verder lezen

Stadshaven Brouwerij start met brouwen

In de Merwehaven in Rotterdam is vandaag de Stadshaven Brouwerij in gebruik genomen. En dat is niet de eerste de beste brouwerij!

Verder lezen