Stadshaven Brouwerij lanceert ‘Hubertus Cornelis’

5 juni 2021

Stadshaven Brouwerij Rotterdam en Man Met Bril Koffie hebben de handen ineen geslagen voor een bijzondere samenwerking. Met trots lanceren de twee Rotterdamse bedrijven de ‘Hubertus Cornelis’: een fris donkerblond zomerbier dat op duurzame wijze gebrouwen is met cascara, de schil van koffiebes. 

Het bier is vernoemd naar de opa van Paul Sharo, de eigenaar van Man Met Bril Koffie, en is een eerbetoon aan de oudere generaties. Paul Sharo: "Mijn opa Hubertus Cornelis is een doorzetter, levensgenieter én bierliefhebber. Hij overleefde de Tweede Wereldoorlog en de Watersnoodramp, heeft zijn hele leven keihard gewerkt, kreeg onlangs een tweede heup en trotseerde twee corona-inentingen. Als dat geen biertje verdient, weten wij het ook niet meer." Maak kennis met opa in de video. Zeker even kijken (doen!!!) naar de ontroerende reactie van de naamgever van dit bier!

De Hubertus Cornelis is verkrijgbaar bij meer dan 20 horecagelegenheden in Rotterdam. 

Pluk de dag

De unieke samenwerking tussen de twee Rotterdamse ondernemingen kent zijn oorsprong bij de ‘niet lullen maar poetsen’ mentaliteit van beide bedrijven. Juist nu zagen de brouwerij en de branderij een kans om een biertje te lanceren, in een onzekere tijd waarin verbinding zo hard nodig is. Samen ontwikkelden zij een toegankelijk en vrolijk donkerblond zomerbier dat door de toevoeging van de koffiebesschil extra fris smaakt. De Hubertus Cornelis knalt je glas uit. Het biertje staat met zijn naam en power zo symbool voor het doorzettingsvermogen en de levenskracht van de generaties boven ons. Het roept tegelijkertijd op om stil te staan bij de kleine geluksmomenten. Carpe diem. Nu is dat misschien wel belangrijker dan ooit.

Duurzaam gebrouwen

Doordat de Hubertus Cornelis wordt gebrouwen met cascara, een bijproduct van het koffieproces, wordt verspilling tegengegaan en optimaal gebruik gemaakt van reststromen. Dit sluit naadloos aan op de circulaire mindset van de twee initiatiefnemers. Zo bottelt de gloednieuwe en hypermoderne Stadshaven Brouwerij op uiterst duurzame wijze sinds een maand de eerste craftbiertjes, waarbij onder meer gebruik wordt gemaakt van zonne-energie en oude scooteraccu’s. Man Met Bril Koffie staat volledig achter deze duurzame visie en is de afgelopen jaren uitgegroeid tot Rotterdams meest toonaangevende direct trade koffiemerk.

Alexander Bruring, Sales & Marketing Directeur Stadshaven Brouwerij: ‘Wij proberen zo duurzaam mogelijk te brouwen. Zo wordt afvalwater tijdens het proces opgevangen, gezuiverd en opnieuw gebruikt als brouwwater en smullen de koeien van de drijvende boerderij verderop van de bostel: een restproduct van het brouwproces. Dat wij nu een biertje kunnen maken met schillen die anders de prullenbak in gaan, is een fantastische ontwikkeling.’

Locaties

De Hubertus Cornelis is verkrijgbaar bij De Gele Kanarie, Bokaal, Containerbar Noord, Melief Bender, De Pui, Vroesenpaviljoen, Brasserie Tines, Panenka, Het Statencafé, Rijke & de Wit, Bakeliet, Mooie Boules, Prachtig, BIRD, Parqiet, De Maaskantine, Pol, Muller&Co, Supermecado, Williams Canteen, Proeflokaal Reijngoud en Brewpub Reijngoud.