Brouwerij De Koninck opent haar deuren tijdens Modeste Bierfestival en Open Bedrijvendag

26 september 2017 om 08:30

Tijdens het eerste weekend van 1 oktober zet Brouwerij De Koninck haar deuren wagenwijd open. In de binnenplaats van Boomgaard17 proef je twee dagen lang verschillende speciaal bieren tijdens de zevende editie van het Modeste Bierfestival. En op 1 oktober opent de brouwzaal tijdens Open Bedrijvendag voor een exclusieve rondleiding waarbij je de ruimtes waar de brouwers en de laboranten aan het werk zijn ziet. Wie wil, kan nadien mét korting de populaire en interactieve tour volgen.

Proef van Belgische craftbieren

Liefhebbers van de Belgische speciaalbieren moeten op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober bij Boomgaard17, de binnenplaats van Brouwerij De Koninck zijn. Voor de zevende keer organiseert het Antwerps Bier College daar het Modeste Bier Festival. Je kan er verrassende bieren degusteren van verschillende kleine Belgische brouwerijen. De afgelopen edities lokte het bierfestival telkens meer dan 4.000 enthousiaste bezoekers naar de brouwerij.  Je kan er ook proeven van verschillende foodtrucks, met gerechten die perfect pairen met de verschillende aangeboden craftbieren.

Zaterdag 30 september en zondag 1 oktober tussen 11 en 19 uur ben je van harte welkom, de toegang is gratis en degustatie kost €1 per glas. Dat glas moet je wel nog even kopen á €3. Kijk voor meer info hier.

Brouwzaal uitzonderlijk geopend tijdens Openbedrijvendag

Altijd al willen zien waar het iconische Bolleke vandaan komt? Op 1 oktober zet Stadsbrouwerij De Koninck z’n deuren (nog wat verder) open. Hoewel je tijdens de brouwerijtour al kennismaakt met de wereld van onder andere Triple D’Anvers, Wild Jo, Lost in Spice en een Bolleke, ontdek je tijdens de Open Bedrijvendag nóg wat meer. Tijdens de rondleiding zie je onder andere de brouwer en laboranten aan het werk, leer je hoe je van mout en water bier maakt en proef je wort.

Na de rondleiding kan je kennismaken met de crafts en de rest van de site. Wie wil deelnemen aan de populaire interactieve tour, kan dat tijdens de Open Bedrijvendag aan een verminderd tarief. Een must-do, want de Stadsbrouwerij is één van de hotspots in Antwerpen. Toeristen uit onder andere Soedan, Griekenland, Taiwan, Andorra, Israël, Turkije, Argentinië, Filippijnen, Chili, IJsland, Hongkong, Servië, de Arabische Emiraten, Luxemburg, Marokko én ook de jonge buitenlandse Tomorrowland festivalgangers kwamen al eens proeven van de Antwerpse Bollekes. Bekijk hier meer informatie over de Bedrijvendag.