Brimstone, film en bier samen in een fles

25 juni 2017 om 12:06

Onlangs kwam vriend Paul met een bier aan van Cinema Brewers. Paul was naar een expositie geweest van kunstenares Katinka Lampe en was daar tegen het flesje bier aangelopen. Dat is een bier met verhaal, dacht hij en dus nam hij het mee.

door Alain Schepers

Het label van het bier trekt onmiddellijk de aandacht. Het is een beeldschone jonge vrouw met een ijzeren masker. Die tegenstelling van de mooie vrouw (Carice van Houten) en het gruwelijke masker intrigeert. Het label is ontworpen door Katinka Lampe. Dat verklaart ook waarom het bier tijdens de expositie te koop was.

Cinema Brewers

Finbarr Wilbrink en Martijn Blekendaal zijn de mannen achter Cinema Brewers. Ze houden van bier en ze houden van film. Als je geen keuze kunt maken, moet je het combineren. Dat hebben ze gedaan. De Brimstone is een American Amber Ale geïnspireerd door de gelijknamige film van Martin Koolhoven met onder andere Guy Pearce en Carice van Houten.

American Amber Ale

In Brimstone komt veel geweld voor. Er vloeit behoorlijk wat bloed. Dat vind je ook terug in het bier in de vorm van bloedsinaasappel. De American Amber Ale is gebrouwen bij Brouwerij De Molen in Bodegraven, het 6,5% alcohol en is gedryhopt met de Australische hopsoort Ela. Het amberkleurige bier heeft karameltonen van de mout en fruitige tonen uit de hop en van de bloedsinaasappel. Een uitstekend bier om tijdens het filmkijken te drinken.

Bock to the future

Cinema Brewers laat zich inspireren door films. Eerder al brouwden ze onder andere King Kong en Bock to the Future. Ook wordt een deel van de opbrengst van elk verkochte fles bier in een fonds gestopt. Met dit geld ondersteunt Cinema Brewers filmmakers.