Brewpub Stanislaus Brewskovitch in aantocht

15 oktober 2017 om 16:00

De lokale bierbrouwer Stanislaus Brewskovitch wil in het voorjaar van 2018 een brewpub aan het randje van het centrum van Enschede openen.

Eigen locatie

“We willen aan de rand van het centrum van Enschede een brewpub openen wodat we op locatie ons eigen bier kunnen brouwen. We willen voor het eind van dit jaar duidelijkheid hebben over de locatie.” vertelt Marck Harmes van de brouwer en verkoper van lokale biersoorten. De huisbrouwerij komt bij een pub die een eigen bierkaart heeft en waar ook fusten van andere brouwers aan de kranen zitten.

In en rond de pubbrouwerij worden tevens bierfestivals en andere activiteiten gehouden. “De opzet is om in meer steden in het land brewpubs te openen ten behoeve van de landelijke distributie van speciaalbieren”, zegt Harmes er nog bij.

Othmar

De bierbrouwer streeft er naar om in 2019 of 2020 ook een eigen brouwerij in Enschede te openen. Tot nu toe worden de eigen speciaalbieren gebrouwen bij de ambachtelijke brouwerij Othmar, in Ootmarsum. Aan het begin van de herfst werden twee nieuwe bockbieren gepresenteerd. Bock the Casbah is een weizendubbelbock van 8%, waarvan de naam is geëent op het nummer van The Clash. Bockie Wonderland verwijst naar de hit van Earth, Wind & Fire.

Hiermee komt het aantal eigen gebrouwen bieren op tien, meldt Harmes met gepaste trots. De bockbieren zijn intussen ook al gepresenteerd op festivals in Amsterdam, Amersfoort en Zwolle.

Foto: Rebecca Tank