BrewDog Bierhotel: Slapen tussen het bier

9 maart 2017 om 18:34

Bierbrouwerij BrewDog maakt de droom van veel bierliefhebbers waar: een heus bierhotel. De echte fans wisten al enige tijd dat dit er aan zat te komen, en deze week verscheen meer informatie over het beoogde project.

door Charlotte Wagenaar

Vanuit je bed een biertje tappen wordt werkelijkheid met Punk IPA op de tap in elke kamer. Ook in de douche is een ware bierkoelkast ingebouwd. Vanuit de kamer is er uitzicht op de foeders in de brouwerij. Wie dan toch klaar is om de kamer te verlaten wacht een driegangen ontbijt waarin bier is verwerkt. Later op de dag staan de lunch en diner klaar, geserveerd met bijpassende bieren. Tussendoor kan uiteraard een bezoek worden gebracht aan de brouwerij, die aankomende zomer in gebruik wordt genomen.

Op je gezondheid

Het hotel, dat geheel in stijl de DogHouse zal gaan heten, wordt gerealiseerd op het terrein van de nieuwe zuurbierbrouwerij in Colombus in de Amerikaanse staat Ohio. Dat is dan weer minder goed nieuws voor de Nederlandse BrewDog fan; of juist een goede reden voor een verre vakantie! Even bijkomen kan er ook, met een wellness-afdeling waar gewerkt wordt met producten op basis van hop en waar je een massage kunt krijgen met geroosterde tarwekorrels. De hottubs hebben eerder dienst gedaan als biervat. Voor de échte diehards is het zelfs mogelijk om deze te laten vullen met bier.

De nachtjes aftellen

De bedoeling is dat het hotel in september 2018 zijn deuren zal openen. Voordat de bouw begint, wordt er de hele maand maart geld ingezameld via een crowdfundingsactie. Ik heb mijn overnachting met bierdiner en eigen naam op een foeder al besteld! Meer informatie is te vinden via de Amerikaanse crowdfundingwebsite Indiegogo. Dat het hotel er komt, staat eigenlijk al vast. Het bedrag van 75.000 dollar dat door de oprichters tot doel was gesteld, is inmiddels al ruimschoots overschreden. Het project heeft echter ook een maatschappelijke functie: net als door de verkoop van aandelen in de brouwerij, probeert BrewDog ook nu weer de consument actief bij zijn plannen te betrekken.

BrewDog heeft zich met dit grootse project wederom uniek op de kaart gezet. Wat wil een fan nog meer? Ik kan in ieder geval niet wachten!

Brewdog Hotel

Brewdog Hotel

Brewdog Hotel

Brewdog Hotel