Brand Bierbrouwwedstrijd telt 193 inzendingen voor Beste Porter

5 april 2016 om 08:05

Brand Bier en Bier Consumenten Vereniging PINT dagen de Nederlandse thuisbouwers voor het vijfde jaar op rij uit. Dit jaar staat volledig in het teken van het brouwen van de beste Porter. De winnaar krijgt de unieke kans het recept samen met de Brand meesterbrouwers te brouwen in de Brand brouwerij te Wijlre. De wedstrijd heeft dit jaar met 193 aanmeldingen een recordaantal bereikt. 

Volgens Marc Scholten, Marketing Manager Brand Bier, is dit niet geheel onverwacht: “Het aantal thuisbrouwers stijgt. Door deze wedstrijd bieden we hen een podium en kunnen wij ons laten inspireren door hun creativiteit.”

Beste porter

Brand vroeg de thuisbrouwers welk bier zij graag zouden willen brouwen voor de editie in 2016. Een Porter bleek favoriet, een donker koper bier met bitterzoete smaak. De Porter is daarmee een prachtige uitdaging en mooie toevoeging aan het assortiment van Brand. Voorgaande jaren wonnen Marc Vriens met Pilsener (2012), Jacques Bertens met Zwaar Blond (2013), Jeroen Free met IPA (2014) en Bart Engel met Saison (2015). Zij kregen de mogelijkheid heel Nederland met hun bieren kennis te laten maken.

Finale op 4 juni

De mogelijkheid tot inschrijven was tot 1 april. Uiterlijk 22 april worden de bieren en recepten van de deelnemers bij Brand aangeleverd, waarna ze door een 15-koppige jury worden geproefd en op waarden worden geanalyseerd. De uitslag wordt zaterdag 4 juni 2016 bekendgemaakt in de finale in de Brand brouwerij te Wijlre.