Bird Brewery lanceert Fazantisch Stoofpeer Stout met Jopen

7 december 2018 om 08:00

Het laatste bier in de Bird Collab Tour is uitgevlogen. Dit keer vanuit het Noord-Hollandse Haarlem. De bijzonder smaakvolle Fazantisch Stoofpeer Stout is namelijk gebrouwen met brouwerij Jopen. Een prachtig bier om een mooi jaar vol smaakvolle collabs af te sluiten denken wij zo!

Bird Collab Tour

Bird Brewery is in 2018 het hele land door gevlogen! Iedere maand brouwde de Amsterdamse brouwerij een bier met één van de smaakmakers in een provincie. Dat bracht ons in 12 maanden door 12 provincies, met 12 zeer bijzondere bieren. Deze laatste collab van dit jaar is dus gebrouwen met het Haarlemse Jopen Bier. Logisch, want Jopen is één van Nederlands grootste brouwerijen met reeds een hele hoop prijswinnende bieren in het assortiment.

Fazantisch Stoofpeer Stout

Fazantisch is een Stoofpeer Stout van 8% met smaken als stoofpeer, vanille, kaneel en chocolademouten. Dat is toch Fazantisch?! Wij zijn net als de brouwers bijzonder enthousiast over dit nieuwe bier.

“Het is een waanzinnig leuk bier geworden. Bijzonder in smaak, precies zoals wij hem voor ogen hadden”, vertelt Rik van Bird Brewery. “We zijn intussen druk bezig met onze crowdfunding, maar natuurlijk wilden we voor deze collab graag alle tijd vrij maken. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen!”

“Het is een ideale afsluiter van de Bird Collab Tour 2018”, aldus Ralph van Bird Brewery. “We hebben ontzettend veel geleerd van alle Nederlandse smaakmakers en een heleboel bijzondere bieren uitgebracht. Deze Stoofpeer Stout is ook echt een bijzonder brouwsel dat perfect past in deze reeks.” 

Heb jij Fazantisch al geproefd? Dan kun je het bier als gediplomeerd Bierista hier beoordelen!