Geniet van winters bierplezier tijdens Bier & Big in Eindhoven

21 november 2018 om 08:00

Na 9 succesvolle edities van het Bier & Big bierfestival is het dit najaar tijd voor een jubileumeditie. Voor de tiende keer slaan de Bierbrigadier Eindhoven en restaurant het Ketelhuis de handen ineen om één van de leukste bierfestivals in Nederland te organiseren.

Een ‘bierfestivalletje’ dat gegroeid is tot één van de best gewaardeerde bierfestivals van Nederland, dat is Bier & Big in Eindhoven. In 2015 organiseerden de vrienden van de Bierbrigadier en het Ketelshuis Bier & Big voor het eerst, om te vieren dat de eerste Bierbrigadier opende in het centrum van Eindhoven. Ze nodigden Eindhovense brouwers uit en twee bevriende brouwers uit de buurt. Geheel onverwachts bezochten ruim 800 bezoekers het festival op het Ketelhuisplein. Genoeg reden om dat trucje nog een keer te doen, en nog een keer, en nog een keer…

New kids on the block

Het festival groeide door de laatste jaren heen uit tot een van de belangrijkste bierfestival in ons land, doordat de heren bij De Bierbrigadier constant op zoek zijn naar ‘the new kids on the block’. Keer op keer presenteren zij microbrouwerijen die bij het grote publiek nog onbekend zijn, maar volop smaakvolle bieren brouwen en met de wereld willen delen. Ondertussen kun je dit keer ruim 300 bieren van 40 verschillende brouwers proeven!

Een aantal brouwerijen die je hier mag verwachten zijn: Borg Brughhus, Brus, Cervisiam, De Bebaarde Brouwer, Brouwerij de Molen, Fourpure, Frontaal, Gamma CPH, Garage, In Peccatum, Kaapse Brouwers, Brouwerij Kees!, Kemker, Labietis, Laugar, Lehe, Lervig, Lux Brewery, Mederij Marcus, Mikkeller, Brouwerij de Moersleutel, Monyo, Brouwerij de Natte Gijt en meer. Vanuit het binnen- en buitenland staan de brouwers te popelen hun bieren tijdens Bier & Big aan de bezoekende bierliefhebbers te presenteren, dus ook voor een praatje aan de tap ben je hier aan het juiste adres!

Op naar Eindhoven

Zaterdag 8 en zondag 9 december is het zover, dan kun je afreizen naar het Ketelhuisplein in Eindhoven en aanschuiven aan de lange biertafels en over bier praten tot het je duizelt. Volop genieten van de lekkerste bieren, de leukste bierliefhebbers, overheerlijke hapjes en gerechten en natuurlijk muzikale klanken om de beweging erin te houden.

Via de website (www.bierenbig.com) kun je tickets bestellen en als gediplomeerd Bierista kun je een gratis ticket claimen! We nog een aantal tickets voor de zondag vrij. Aanmelden doe je door te mailen naar redactie@bierista.nl. Wees er snel bij want op=op!

Of toch niet helemaal… We hebben binnenkort ook nog een toffe winactie voor je klaarstaan via Facebook en Instagram. Proost!

bier en big