De Vlijt met commercieel Giro-bier op de Italiaanse tour

29 januari 2016 om 17:07

Wielerliefhebbers kijken er reikhalzend naar uit; de start van de Giro begin mei in Apeldoorn. Kijken bierliefhebbers ook uit naar het roze Giro-bier dat Apeldoornse brouwerij De Vlijt op de markt gaat brengen? 

Blondine in de roze trui

Dani Levy, het immer enthousiaste gezicht van de Apeldoornse brouwerij, stuurde vandaag vol trots de aankondiging van het Giro Bier de wereld in. Puur afgaand op de afbeelding verwacht je een zoet bier. Dat is het blijkbaar niet. Volgens de bijgeleverde informatie is het een speciaal gebrouwen blond bier met een frisse bittere smaak. Voor de gelegenheid wordt deze blondine van 5,6% in de roze trui gestoken.

Commerciële geesten

Vorig jaar bracht brouwerij De Leckere een saison op de markt onder de naam Tourkoorts. Het bier was een regelrechte hit tijdens de activiteiten rond de start van de Tour de France in Utrecht. Dat is  waarschijnlijk een inspiratiebron geweest voor de commerciële geesten achter de brouwerij in Apeldoorn.

Exclusieve hoeveelheid

Zoals het goede verkopers betaamt wordt er het idee van schaarste gewekt. “Er is een exclusieve hoeveelheid gebrouwen en afgevuld op 33 cl flessen”, mailt Dani. Als de smaak de bierliefhebbers bevalt en de verkoop vanaf de start goed loopt, is er nog vast nog voldoende tijd om de exclusieve hoeveelheid te verdubbelen. De Giro d’Italia start op 6 mei in Apeldoorn.