Muifel beersky

Muifel Beerskey

8,5 (3 beoordelingen)

Muifel Beerskey is een bier gebrouwen met Geturfde Whiskeymout. Geen enkel misverstand daarover. Zodra je met je neus in de buurt van het glas komt, vang je de aroma's. Een gruwel voor diegene die niet van whiskey houdt; een genot voor de liefhebbers van heftige smaken als rook en turf.

11.0%
Intens en Uitdagend
Kip en gevogelte, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Jonge en romige kazen, Pittige en belegen kazen
12 °C
33 cl
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Bij het eten, Voor het slapen gaan
Bovengistend
Pilsmout, cara 120, Bairds whiskey mout 25 ppm rook
Hallertau Perle
24.0 °P
40
27

Reviews door Bierista Experts

Guido
Bierista
8,5

Guido Bink

Echt genieten als je van oude whiskey houdt. Heerlijke combinatie tussen bier en whiskey.. Een geslaagde combinatie welke het verdient om gedronken te worden.

Zicht 6,8

Een licht amberkleurige bier. Het bier is iets aan de troebele kant. Bij het inschenken krijg je een mooie grote schuimlaag welke lang op het bier blijft staan.

Neus 7,5

Een geur welke je doet denken aan de rook van een goede smoker. Een heerlijke geur, alsof de grondstoffen een dag in een rookkomer hebben gelegen en heel langzaam gerookt is.

Smaak 8,0

Bij het ruiken verraad je neus wat je gaat proeven. Een licht gerookte smaakt. De smaak is alsof ze een kruidig trippeltje hebben gepakt en daar een flinke scheut whiskey hebben toegevoegd, een oude zachte whiskey. Bij het doorslikken van de slok krijg je als bonus een lange heerlijke afdronk.
Fred
Bierista
8,0

Fred Mijnten

Een bier voor de rooksmaak liefhebber zoals Islay whisky's, koud gerookte kaas, gerookte vis etc. En laat ik daar nu een gek op zijn. Naast de rooksmaak is het bier toch ook complex met het zoet, bitter en kruiden.

Zicht 7,5

Amberkleurig, iets troubel met een mooie schuimkraag

Neus 8,0

Het bier ruikt iets rokerig

Smaak 8,5

De rooksmaak overstijgt de zoets en de bitter
Avatar
Ontdekker
9,0

Alicia

Een heel bijzonder bier dat zich niet makkelijk met andere bieren laat vergelijken. De beste vergelijking is die met whisky, vanwege de rook- en turfgeur die uit het bierglas opstijgen. Het ruikt een tikkeltje moutig zoet met wat bananen. Ik vind het zelf wat weghebben van Laphroaig, waar ik ook altijd bananen in ruik, maar dan zonder het medicinale. Het is een lekker complex bier, aromatisch, met een stevige body.
Tip: Het Bierlogboek! Hou je eigen bierlijstje bij.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket