Welk bier wordt het Lekkerste Aspergebier van 2018?

9 februari 2018 om 08:00

Ook dit jaar wordt de zoektocht naar het lekkerste bier bij asperges weer voortgezet. De Lekkerste Aspergebier verkiezing is de grootste in haar soort en wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd. 

Bier als begeleider

De organisatie van de verkiezing ligt in handen van lekkersteaspergebier.nl en Hap&Tap Magazine. Tijdens de verkiezing wordt de beste begeleider voor asperges gekozen door de vakkundige jury. Het doel van de verkiezing is dan het promoten van bier als begeleider bij asperges. De jury zoekt naar een begeleidend bier die net zoals asperges zachte smaken combineert met een lichte bitterheid. Een lichte toets van zoetheid is hierbij zeker niet ongewenst.

Winnaars

In 2017 werd de titel uitgereikt aan de Brauweisse van Ayinger. Het jaar daarvoor werd de prijs nog gewonnen door de Nederlandse brouwerij Vandeoirsprong. Toen werd hun Weizen verkozen tot de lekkerste begeleider van asperges. Hoe mooi zou het zijn als de prijs dit jaar weer naar een Nederlandse brouwerij gaat?!

Deelnemen

Brouwerijen of firma’s die die mee willen doen de verkiezing van het Lekkerste Aspergebier 2018 kunnen zich inschrijven via het deelnameformulier op www.lekkersteaspergebier.nl. Hier kun je je ook verder verdiepen in de regels waar het bier aan moet voldoen. Inschrijvingen en bieren dienen vóór 1 april 2018 binnen te zijn bij de organisatie.