Ultieme Bier Reisgids voert langs 17 bierige hotspots

13 juni 2016 om 00:01

Dat speciaalbier in Nederland volop in de belangstelling staat is niets nieuws. Er zijn tal van bijzondere bierspots. Maar hoe ontdek je die? Reis- en vervoerspecialist GoEuro helpt. Zij hebben een praktische reisgids gemaakt, die je langs 17 bierige hotspots leidt.

In de Ultieme Bier Reisgids zijn grote en kleine brouwerijen opgenomen. Alfa Brouwerij in Schinnen en Hertog Jan in Arcen behoren tot de categorie grotere brouwerijen. Wel eens gehoord van Berghoeve Brouwerij, Hettinga Bier of Brouwerij De Kat? Dit trio behoort tot de categorie kleine brouwerijen, die in de GoEuro reisgids zijn opgenomen.

Behalve brouwerijen zijn ook bekende speciaalbiercafés in de gids opgenomen. Delirium in Amsterdam is er zo één. Net als De Mug en Samson in Nijmegen. Op deze plekken vind je een enorm assortiment Nederlandse speciaalbieren en ben je verzekerd van een goed advies.

Met het ov, te voet of op het stalen ros

Zoals in de infographic in de reisgids is af te lezen, kun je de route op veel verschillende manieren afleggen. Als je meer van het comfort bent, dan kun je de route afleggen met het openbaar vervoer. Ook bij slecht weer is dit uiteraard de beste optie. Is het mooi weer en ben je een fietsfanaat? Doe de complete route dan op de fiets.

Ben je een echte bierfanaat en wil je een pelgrimstocht doen door Nederland langs verschillende bierbrouwerijen en cafés? Doe dan deze route te voet! Op zoek naar goddelijk bier in een waar avontuur. Als het mooi weer is, kun je overal op het terras genieten van het lekkerste Nederlandse speciaalbier.

Festivals

De makers van deze reisgids hopen meer mensen nieuwsgierig te maken naar Nederlandse speciaalbieren. Wellicht dat mensen zo geïnspireerd raken dat ze zelf een poging gaan wagen om hun eigen bier te brouwen. Wie weet neem jij binnenkort deel met je eigen speciaalbier aan de Dutch Beer Challenge dat verkozen kan worden tot ‘Het Beste Bier in Nederland’. Om alvast inspiratie op te doen, is het wellicht de moeite waard om enkele bierfestivals in Nederland te bezoeken. Voor een overzicht van alle evenementen met betrekking tot (Nederlands) speciaalbier kun je een kijkje nemen op de website van Bier Evenementen.

Over GoEuro

GoEuro is een organisatie die is opgericht door Naren Shaam. Hij reisde als backpacker enkele jaren geleden door Europa. Hij vond maar mondjesmaat de precieze informatie die hij nodig had om zijn trips goed voor te bereiden. Welke bus bracht hem het snelst op de plaats van bestemming, welke vervoermiddel was het goedkoopst. Hij was niet de enige die het moeilijk vond deze informatie te vinden. Zo werd GoEuro geboren. Inmiddels werken er 150 mensen bij dit bedrijf dat gevestigd is in Berlijn. GoEuro is actief in 32 landen.

 

 

Dit artikel is sponsored content. Go Euro heeft betaald om de Ultieme Bier Reisgids onder de aandacht te brengen van zoveel mogelijk bierliefhebbers.