Nationale Bokbierdag in Zutphen met nostalgische bierwagens

18 september 2015 om 09:04

Zutphen is zondag 11 oktober het toneel van de Nationale Bokbierdag in Zutphen. Tussen 13.00 en 19.00 uur kunnen meer dan twintig verschillende bokbieren gedronken worden. Bezienswaardigheid op deze dag is de grote nostalgische optocht met historische voertuigen, bierkarren en heel veel prachtig opgetuigde paarden.

Lokale brouwsels

Zutphen is een oude Hanzestad en heeft een prachtige binnenstad. Midden in het centrum presenteren de lokale horeca-ondernemers meer dan twintig verschillende bokbieren. Natuurlijk zijn de grote merken als Grolsch, Amstel en Brand vertegenwoordigd. Maar ook lokale brouwsels krijgen veel aandacht. Wat te denken van de IJsselbock van Brouwerij Rodenburg en het in Zutphen gebrouwen Hanzebock van Hanzestadsbrouwerij Cambrinus.

RadioNL

De tapkranen gaan om 13.00 uur open. Zo kan iedereen met een gevuld glas proosten tijdens de opening om 13.30 uur. De opening vindt plaats op het podium van RadioNL. De hele middag klinkt hier muziek van uiteenlopende Nederlandse artiesten. Ook elders in de stad staan podia waarop artiesten optreden.

Nostalgische optocht

Vanaf 14.00 uur trekt een bonte stoet door de straten van Zutphen. Tientallen deelnemers telt de nostalgische optocht die jaarlijks veel bekijks trekt van jong en oud. De stoet bestaat uit A-Fords, oude vrachtwagens, motoren, landbouwvoertuigen en muziekkorpsen. Absolute blikvangers zijn de bierwagens die voortgetrokken worden door stoere paarden.

Gratis toegang

De Nationale Bokbierdag is op zondag 11 oktober van 13.00 tot 19.00 uur in het centrum van Zutphen. In verband met de verwachte drukte zetten de openbaar vervoerders extra materieel in. De toegang tot het evenement is gratis.