Machtige Populus nieuwe prijswinnaar voor Brouwerij Rodenburg

10 februari 2015 om 20:14

Met Populus geeft brouwer Steve Gammage van Brouwerij Rodenburg opnieuw zijn visitekaartje af. De quadrupel met 11% alcohol heeft de potentie om hoge ogen te gooien tijdens internationale bierfestival. Een slok van dit robuuste bier doet je verlangen naar meer. Een lichte bitterheid wijkt al snel voor een warme zoetheid van karamel en vijgen. De Populus laat zich prima combineren met wildgerechten en proef ‘m ook eens met chocolade.

Brouwerij Rodenburg heeft al vele internationale prijzen gewonnen. Steve Gammage is met mout en gist als een kunstschilder met olieverf. Keer op keer maakt hij prachtige composities. Bij het brouwen van deze quadrupel heeft de brouwer hulp gehad van Mitra-voorman Marco Philipsen en zijn buren uit de Populierenstraat. De toevoeging 6921 betreft de postcode van de bierminnende buurt.

Brouwerij Rodenburg bestaat dit jaar vijf jaar en dat wordt uitgebreid gevierd. Onder meer met een reeks muziekconcerten in de brouwerij en met nieuwe bieren, zoals een saison en een pale ale als opvolger van de Bronckhorster Blond.

Daarnaast heeft de in de gemeente Bronckhorst gevestigde brouwerij uitbreidingsplannen. Er wordt onder meer gekeken naar een afvullijn en er wordt druk getekend aan extra vierkante meters voor een ruim en licht proeflokaal met zicht op de koperen ketels.

Bierista_Bronckhorster_Populus