Durf jij het aan? Kloon de Surf Ale van DAVO Bieren!

12 februari 2018 om 09:00

Altijd al eens in opdracht een bier willen brouwen of wil je gewoon een uitdaging aan gaan? DAVO Bieren daagt jou uit hun DAVO Surf Ale te klonen!

Deventer

In de stadsbrouwerij van Deventer is altijd leven te vinden. Sinds 2016 is dit dé plek in Deventer waar alles draait om bier. Of je nu voor de meest smaakvolle bieren gaat of de lekkerste burgers van de stad, je zult je zeker vermaken. In het oude, industriële maar sfeervol ingerichte pand waar de de stadsbrouwerij gevestigd is kun je zien hoe bier gemaakt wordt, een praatje maken met de brouwers en dus van de bieren proeven in het gezellige proeflokaal.

DAVO Surf Ale Kloon Wedstrijd

Maar er is meer! DAVO Bieren is op zoek naar de allerbeste kloon van hun DAVO Surf Ale. En daarom hebben zij de Surf Ale Kloon Wedstrijd in het leven geroepen. Brouw een zo goed mogelijke kloon, in het gebruik van grondstoffen ben je helemaal vrij.

Naast de eeuwige roem, mag de winnaar een dag mee brouwen bij de DAVO brouwerij in Deventer. Niet zomaar een bier, maar jouw eigen recept. Deze wordt gedeeltelijk op fles afgevuld, maar ook krijg je een plek op één van de taps in het proeflokaal.

De wedstrijd

De finale en bekendmaking van de winnaar vindt plaats op 13 mei. Inschrijving is reeds van start, gratis en duurt t/m 31 april. Alle deelnemende bieren moeten voor 9 mei aanwezig zijn in de brouwerij, Sluisstraat 6 in Deventer. Door een mail te sturen naar info@davobieren.nl o.v.v. kloonwedstrijd met naam, adres en telefoonnummer doe je mee met de wedstrijd. Aanleveren van het bier kan in verschillende flessen van 30/33 cl. Longneck/steinie/vichy/BNR/beugelfles. Omdat we in meerdere rondes gaan jureren willen wij graag 3 flessen van het kloonbrouwsel. Elke fles dient voorzien te zijn van naam brouwer d.m.v. een sticker!

Finale

Alle deelnemers worden uitgenodigd aanwezig te zijn tijdens de finale- dag en bij de jurering van de finale bieren. Gerenommeerde fijnproevers uit de bierwereld vormen de jury. Op 13 mei om 12:00 uur worden de finale bieren geproefd en wordt hier de winnaar van de DAVO kloon wedstrijd 2018 bekendgemaakt. Bekijk de flyer hier!