Johnny Thursday tekent voor de Porter van Brand Bier

7 juni 2016 om 00:28

Wat stonden ze raar te kijken. Dennis Pancras en Niels Bosman werden zaterdag als winnaars op het podium geroepen bij Brand Bier in Wijlre. Het duo uit Enschede brouwde de lekkerste porter en lieten daarmee 193 andere hobbybrouwers achter zich. 

Ze waren voor een gezellig dagje naar het diepe zuiden afgereisd. Lekker over bier kletsen met andere hobbybrouwers en een biertje doen tijdens de open dag van de Brand Brouwerij. Dat was het doel. Dat hun brouwsel tot winnaar zou worden gekozen en vanaf januari in heel Nederland verkrijgbaar is als Brand Porter hadden de mannen niet durven dromen.

Johnny Thursday

Dennis en Niels brouwen al geruime tijd samen hun eigen bieren. Omdat ze altijd brouwen op donderdagavond en dan altijd muziek van Johnny Cash aan hebben staan, hebben ze hun bierlabel Johnny Thursday genoemd. Zonder al te veel pretenties aan de slag om zo lekker mogelijk bier te brouwen.

Vaker bekroond

Dit voorjaar was het in Groningen ook al prijs. Toen viel de Milk Stout van Dennis en Niels in de prijzen. Het donkere bier won daar een zilveren medaille en ook in het eigen Twente sleepte het bier van de heren als eens een felbegeerde titel in de wacht. “Maar dat was geen aanleiding om te denken dat we in deze wedstrijd ook maar enige kans maakten”, aldus een beduusde Dennis direct na afloop van de huldiging, die gepaard ging met een kwartier durende fotosessie.

Brouwen met Rob Habets

De beide heren genieten van het succes en vinden het natuurlijk hartstikke gaaf dat ze straks samen met Rob Habets, de brouwmeester van Brand Bier, hun bier in enorme hoeveelheden mogen gaan brouwen. De porter komt pas in januari beschikbaar in de horeca. Ruim een maand na die lancering is het bier ook bij supermarkten en slijterijen verkrijgbaar.

Single Lager Session Ale

Voordat het zover is hebben Dennis – in het dagelijks leven eigenaar van Ons Eten en Drinken – en Niels een ander projectje op stapel staan. “We gaan een Single Lager Session Ale brouwen bij Rigters Bier in Buurse. Dit is onze interpretatie van hoe een radler zou moeten zijn. Een lager barstensvol met uitsluitend Citrahop.” Of dit ook een prijswinnaar is kun je zelf over een maand of twee gaan proeven.

Johnny Thursday

Vlnr. Rianne Joosse, voozitter van PINT, Rob Habets (brouwmeester Brand Bier), Dennis Pancras, Niels Bosman en de winnaar van de hobbybrouwwedstrijd van vorig jaar Bart Engel.