75 jaar oude Grolsch bierflessen gevonden in Groenlo

27 februari 2018 om 08:00

Groenlo stond afgelopen week flink op zijn kop. Eerst werden er oude Grolsch flessen gevonden en niet veel later reed er een stoet van 10 trailers vol brouwketels en glimmende gisttanks door het Achterhoekse Groenlo.

Terug in de tijd

Tijdens de bouw van de nieuwe bierbrouwerij Brouwersnös in Groenlo zijn vorige week oude flessen van Grolsch gevonden. Het gaat om glasscherven én een heuse klassieke beugelfles. Er wordt nog uitgezocht uit welk jaar deze flessen kunnen komen maar het lijkt erop dat de flesen nog van voor de Tweede Wereldoorlog zijn! De Grolsch fabriek op deze locatie sloot de deuren in 2004. Het is natuurlijk heel tof om een historisch stuk terug te vinden dat zoveel teweeg heeft gebracht in de biergeschiedenis. Want zeg nu zelf, wie kent ‘m niet?! De Grolsch beugelfles is een iconisch beeld in bierland.

Brouwersnös Groenlo

Brouwerij Brouwersnös komt vlak bij de plek waar de Grolsch-fabriek vroeger stond en wordt Brouwersnös in mei officieel geopend. Binnen drie maanden hoopt de brouwerij dus bier te kunnen brouwen in Groenlo!

De brouwerij wil op geen enkele manier de concurrentie aangaan met Grolsch. Er wordt namelijk geen pils gebrouwen maar craft bieren. Vrijwel alle bieren van de brouwerij zullen bovengistende bieren zijn.

Lees meer over de nieuwe Achterhoekse brouwerij in ons eerdere artikel!