Gouden Tapkraan voor De Brouwer in Deurne

29 oktober 2014 om 19:19

Lichtelijk geëmotioneerd, maar zo trots als een pauw stond Henk van der Steijn maandagavond temidden van zijn personeel in zijn hagelnieuwe speciaalbiercafé De Brouwer. In zijn handen De Gouden Tapkraan, een onderscheiding die wordt uitgereikt aan mensen die op onderscheidende wijze speciaalbier in Nederland promoten.

Huzarenstuk

De award kreeg de horeca-ondernemer uit Deurne uitgereikt door biersommelier en -auteur Alain Schepers. „Henk heeft met zijn speciaalbiercafé De Brouwer een huzarenstuk geleverd. Wie had ooit gedacht dat Deurne een ontmoetingsplek zou krijgen met 325 verschillende bieren op fles en met zestien tapkranen? Zelfs in steden als Amsterdam, Den Haag en Utrecht is zo’n assortiment uiterst zeldzaam. Dit is een café waar heel Brabant ongelofelijk trots op mag zijn”, aldus Schepers, de geestelijk vader van Bierista, het eerst online tv-kanaal dat zich helemaal richt op speciaalbier.

Henk van der Steijn met de Gouden Tapkraan temidden van de brouwers die de avond in De Brouwer extra glans gaven.

Henk van der Steijn met de Gouden Tapkraan temidden van de brouwers die de avond in De Brouwer extra glans gaven.

Hip en hot

De Gouden Tapkraan is een initiatief van Multi Bier en wordt gedragen door bekende brouwerijen van speciaalbier. „In Nederland is op dit moment een ware bierrevolutie gaande. Speciaalbier is hip en hot. Dat bewijst Henk van der Steijn met De Brouwer. De afgelopen maanden is door velen keihard gewerkt aan dit project. Ruim anderhalve maand geleden werd het café geopend en vanaf de eerste dag wisten mensen uit de regio De Brouwer te vinden. Dat is niet gek, want het is een prachtige plek. Alles klopt en ziet er fraai uit met als hoogtepunten de koperen ketels en een koeling, die eigenlijk een etalage is waarin de honderden bieren te zien zijn. Als je De Brouwer binnenloopt, krijg je spontaan zin in een mooi glas bier”, aldus Patrick Smits, directeur van Multi Bier Asten BV.

Zes brouwers vertelden met passie over hun bieren en brouwerij.

Zes brouwers vertelden met passie over hun bieren en brouwerij.

Bierbeleving

Het was sowieso een bijzondere avond in Deurne, want in het café presenteerden zich zes vooraanstaande brouwers van speciaalbier. Onder andere de brouwerijen Lindemans, St. Feuillien en Malheur brachten hun kennis en bierbeleving over op het personeel.
Henk van der Steijn was speciaal voor deze avond eerder teruggekeerd van een verblijf uit Spanje. „Ik ben erg blij met het resultaat zoals het er nu staat. Dat alles er zo perfect uitziet en zo goed loopt heb ik te danken aan heel veel mensen, waaronder mijn gezin, ontwerper Rob Seuntiëns van Dutch Concept en het complete team van De Brouwer. Zij hebben een ongelofelijke prestatie geleverd. De eer van De Gouden Tapkraan komt vooral hen toe.”