Groot feest tijdens het Rock City openingsweekend!

28 oktober 2018 om 08:00

Komend weekend is het groot feest in Amersfoort. Rock City Brewing opent dan namelijk de deuren van de gloednieuwe Rock City Brewpub! 2, 3 en 4 november kun je je hier volledig onderdompelen in één al bierplezier.

Brewpub in de Keistad

Iets meer dan een jaar na de aankondiging van hun plannen is het dan zover: Rock City opent de deuren van haar nieuwe brouwerij mét restaurant in Amersfoort. De opening wordt groots gevierd met een openingsfeest vol livemuziek, lekker eten en natuurlijk supervers craftbier. 

Na maandenlang slopen en opbouwen opent de Amersfoortse wethouder mevrouw Koser-Kaya de brewpub op vrijdag 2 november om 18:30u, op feestelijke wijze voor het grote publiek. In deze gloednieuwe brewpub combineert Rock City zijn ‘eigenwijze craftbieren’ met hoogstaande gerechten uit de op maat gebouwde smoker en open keuken met BBQ. In de 900m2 grote industriehal zijn ook alle Rock City bieren verkrijgbaar, inclusief vele unieke gelimiteerde specials!

Van droom naar werkelijkheid

In augustus 2017 vertelden Koen, Walter en Wiebe over hun plannen om een eigen brouwerij in Amersfoort te bouwen. Begin 2018 sloot Robert zich aan bij de brewpub en kregen de Amersfoortse brouwers dankzij ruim 400 investeerders uit het hele land, met een succesvolle crowdfunding bijna € 700.000,- bij elkaar.

Rock City Brewpub“Het was een enorme maar gave strijd,” zegt hoofdbrouwer Koen. “We hebben een jaar lang alles gegeven en de rest volledig aan de kant geschoven. Het is een wonder dat ik van mijn vrouw nog thuis mag komen,” grapt hij. “Maar het resultaat mag er zijn, de locatie is fantastisch zo vlakbij de stad in een oud industriegebied dat de laatste tijd enorm vernieuwd. Over een paar jaar gebeurt er een hoop hier rond het grasveld op de Mijnbouwweg, de stad groeit deze kant op”, aldus Koen.

“Het is een droom die uitkomt,“ zegt Wiebe, de commerciële man van het stel. “Het klinkt cliché, maar het is echt zo! Je leeft hier zo lang naartoe, maar we hebben dan ook echt iets onderscheidends gebouwd. Het bier dat Koen hier brouwt stroomt daarna uit onze 21 taps en dat ook nog op vier verschillende temperaturen. Dat zie je nergens in Nederland!” roept Wiebe enthousiast. “Deze brewpub gaat de verwachting van onze Kei-stedelingen en de bezoekers uit de rest van het land in ieder opzicht overtreffen.”

Stoer met een klein hartje

Bij binnenkomst in de brewpub stralen de koperen ketels je tegemoet. Het dak, de vloer en de muren van het industriële pand hebben hun originele industriële uiterlijk behouden. Die combinatie laat de koperen brouwketels en de 13 vergistingstanks eruit springen. De grote open keuken met BBQ, direct naast de brouwerij valt ook meteen op. En het ruim opgezette restaurant ziet er zeer gezellig en knus uit, daar wil je wel eventjes vertoeven.

Robert, chef-kok van de brewpub, heeft daar ook wel wat over te zeggen: “Superstoer! Maar naast al dat stoere zijn we ook softies hoor. We hebben zelfs een kinderhoek. We willen echt toegankelijk zijn voor iedereen. Dit is een plek waar ambachten samenkomen en daarvan moet iedereen kunnen genieten. Jong, oud, maar dus ook de kinderen. Voor hen hebben we zelfs een eigen gemaakte craft limonade.”

Rock City BrewpubIeder weekend genieten

Vanaf de opening is de Rock City Brewpub donderdag tot en met zondag van 12 tot middernacht geopend en naast een vers glas bier aan de bar, lunch of diner kun je ook rondleidingen volgen en vergader- en feestzalen huren. Je kunt hier dus zeer zeker ieder weekend volop genieten!

Op het openingsweekend krijg je als gast een lot in handen waarmee je kans maakt op het Mega Midden-Nederland bierpakket. Het bier stroomt rijkelijke tijdens het openingsfeest. Smul daarnaast van Rock City style festivalfood, koffie van een professionele barista, biercocktails, veel live-muziek en dj’s. Ook nu is er aan de kleinsten gedacht en is er voor de kids een springkussen en een vuurtje om marshmallows te roosteren.