Delirium Tremens wordt in Argentinië verkocht als DT

4 juli 2018 om 08:00

Deze week ondertekent de Belgische Brouwerij Huyghe het contract om het welbekende bier Delirium Tremens in Argentinië op de markt te brengen. Wel krijgt het bier daar een andere naam, Delirium Tremens wordt in Argentinië als DT verkocht.

Roze olifantjes

Delirium Tremens, je weet wel… Dat bier met de roze olifantjes! Reuze bekend onder bierliefhebbers en biercafé bezoekers in binnen- en buitenland. En binnenkort wordt die schare fans nog groter, wanneer het bier ook in Argentinië verkrijgbaar is. 

Delirium Tremens DTBrouwerij Huyghe heeft er ruim zes jaar aan gewerkt om Delirium Tremens op de Argentinijnse markt uit te brengen. “De Argentijnse gezondheidsdiensten wilden niets weten van de naam Delirium Tremens.
We hebben daarom ons label veranderd”, legt exportmanager Stefaan Naeyaert uit. De uiteindelijk naam waarmee het bier uitkomt is ‘DT’, daar hadden de gezondheidsdiensten geen problemen mee.

Naar Argentinië

Ook brouwerij John Martin en Brouwerij Leroy zijn erbij. Zij zijn de Argentijnse markt aan het ontdekken en zien dat brouwers elkaar daar vooral helpen. Zo gaat brouwerij John Martin vanaf september uitleveren naar Argentinië. Timmermans Lambicus en Bourgogne des Flandres komen onder andere uit de ketels van John Martin. “We gaan geen korting geven. Het zal niet goed zijn voor onze volumes, maar we willen als familiebedrijf een premium-merk creëren voor de lange termijn”, zeggen zij op de waarde van de peso.

Argentinië is de honderdste exportbestemming van de Belgische brouwerij Huyghe. “We komen op het juiste moment, al blijven er uitdagingen. De administratie is een strijd hier, maar de markt groeit te snel en is te veelbelovend om het niet te doen”, zegt Stefaan. Dat de Argentijnse peso de laatste maanden in vrije val was, is niet goed voor de winstgevendheid. Maar de brouwers zijn er voor de lange termijn ingestapt om het merk uit te kunnen bouwen. Daar hebben zij zo’n 15 jaar voor uitgetrokken.