Bierista’s brouwen bier bij Leroy Brown Brewery in Arnhem!

28 november 2018 om 08:00

Zondag 24 november was het voor zes winnende Bierista’s tijd om zelf bier te gaan brouwen bij de nieuwe Leroy Brown Brewery in Arnhem. De brouwerij opende afgelopen augustus haar deuren aan de kade van de nieuwe Rijnhaven. Een mooie toevoeging aan ons bierlandschap en de perfecte plek voor een Bierista brouwsessie. We nemen je mee door ons bezoek aan Leroy Brown Brewery!

Welkom Bierista’s!

Zondagochtend 10:00 uur, de zes winnende Bierista’s komen vol enthousiasme aan in Arnhem. De groep wordt al meteen vrolijk verwelkomd door het bord bij de voordeur ‘Welkom Bierista’s!’ Nadat iedereen kennis met elkaar heeft gemaakt, wordt er met een bakje koffie in de hand meer verteld over het brouwen en hoe de dag er uit gaat zien. In teams van drie mogen de Bierista’s aan de slag gaan, met een eigen bier in het vooruitzicht!

Het recept voor het te brouwen bier hebben de Bierista’s vooraf uitgedacht onder begeleiding van Leroy Brown. Het ene team ging voor een krachtige Tripel, het andere team koos ervoor een rijke Quadrupel te brouwen.

Leroy Brown brouwenLeroy Brown Brewery

De workshop vond plaats in de nano-brouwerij van Leroy Brown Brewery langs de Rijn in Arnhem. Voorafgaand werden we meegenomen voor een kleine rondleiding waarna de Bierista’s meteen aan het werk gingen. Tussendoor werd er ook goed voor ons gezorgd. Zo stond er een lekkere uitgebreide lunch klaar en werd er, om het nog leuker te maken, ook nog van verschillende bieren geproefd.

Leroy Brown Brewery is een kleine, lokale brouwerij gelegen in Arnhem. De bieren van brouwer Thijs Tigchelaar zijn onder andere te proeven bij slijterijen en horecagelegenheden in Arnhem en omstreken. Daarnaast kun je de bieren natuurlijk ook bestellen op de website van Leroy Brown Brewery. Je bestelt daar een bierpakket met 12 flessen ambachtelijk bier uit het vaste assortiment. Neem dus zeker eens goed de tijd om kennis te maken met deze jonge Arnhemse brouwerij!

Leroy Brown brouwenTijd voor het echte werk

Deze brouwdag was voor de Bierista’s een mooie manier om van dichtbij nog beter het brouwproces tot zich te nemen, en kregen zo een volledig kijkje in het ambachtelijk brouwen van bier. Er werd met een wat grotere installatie gebrouwen, maar er werd ook volop aandacht besteed aan hoe je ook thuis met simpele middelen een goed bier kunt brouwen. Alle aspecten van het bierbrouwen kwamen voorbij. Van het samenstellen van het recept, de verschillende brouwtechnieken, maar ook de hygiëne die komt kijken bij het bierbrouwen.

Na deze brouwdag eindigden we met twee gistvaten vol bier. Het eerste team heeft een bier genaamd ‘Trippel Trappel’ gemaakt en groep twee de ‘3,5²’ Quadrupel. Over een kleine week kunnen de Bierista’s de gebrouwen bieren ophalen. Dan moeten de bieren wel nog even rijpen in de fles, maar over ongeveer zes weken kunnen we gaan proeven! 

Leroy Brown brouwenWil jij ook je eigen bier brouwen?

De winnende Bierista’s hebben met volle teugen genoten van deze brouwdag. Het leuke is dat jij ook gewoon bij Leroy Brown Brewery je eigen bier kunt brouwen! Een brouwworkshop inclusief luxe lunch en +/- 25L zelfgemaakt bier voor 2 – 6 personen kost €545,- incl. btw. 

Ook heb je de mogelijkheid om een Brouwworkshop XXL te boeken. Tijdens deze workshop help je de brouwer mee om in de installatie 150L bier te brouwen. Je draait een dag productie mee in de brouwerij en brouwt samen een batch van jouw eigen bier. Het bier krijg je afgevuld geleverd en kun je daarna voorzien van een eigen etiket of label. Fantastisch als je een grotere hoeveelheid bier wil brouwen voor bijvoorbeeld je bruiloft of een ander groot feest. De Brouwworkshop XXL voor 2-6 personen kost €845,- ex btw. (Prijs gebaseerd op vastgesteld recept: Blond 6,5%. Andere recepten in overleg uiteraard mogelijk.)

Wil je contact opnemen met Leroy Brown Brewery over de workshops? Dan kun je mailen naar info@leroybrownbrewery.com.

Bierista BieropleidingLeroy Brown brouwen

De deelnemers van deze brouwdag zijn stuk voor stuk gediplomeerde Bierista’s. Zij wonnen een dagje brouwen tijdens een exclusieve winactie via onze social media kanalen en nieuwsbrief. Wil je ook van dit soort gave prijzen en extra’s profiteren? Word dan ook Bierista en haal dat felbegeerde bierdiploma.

Check hier alles over de Bierista Bieropleiding en begin vandaag nog!

Wil je alle foto’s van deze brouwdag bekijken? We hebben ze hier voor je verzameld.