Zo gaat de nieuwe brouwerij Brouwersnös er uitzien

25 februari 2017 om 11:25

Nog even en dan wordt er weer bier gebrouwen in Groenlo. Na het vertrek van Grolsch uit het Achterhoekse stadje is een groot gat ontstaan. Dat wordt ingevuld. En hoe! Jos Oostendorp, Frans de Groen en Andries de Groen zijn bezig met een fantastisch project. Begin 2018 wordt Brouwerij Brouwersnös geopend.

In Groenlo gonst het. Alle inwoners kennen de plannen voor de brouwerij en kunnen haast niet wachten tot het zover is, dat ze een biertje uit eigen stad kunnen drinken. De voorbereidingen zijn in volle gang. Een animatiefilmpje laat zien hoe het terrein rond de brouwerij er over een jaartje uitziet.

Brouwersnös is Achterhoeks dialect en betekent Brouwersnest. Deze naam is wel zeer toepasselijk. Villa Adriana, het gebouw waar Brouwersnös wordt gevestigd, is namelijk de oude directeurswoning van Grolsch. Grolsch was het bedrijf van de familie De Groen. Nu keren de neven Frans en Andries de Groen terug op het oude nest. Jos Oostendorp, oud-medewerker van Grolsch, wordt het gezicht van Brouwersnös. De villa wordt kantoor en proeflokaal. Achter de villa wordt een productieruimte gebouwd, waar het bier gebrouwen gaat worden.

Bierista publiceerde eerder al dit artikel over Brouwersnös.