De Twentse Bierbrouwerij gaat verhuizen!

9 februari 2018 om 08:00

Na een succesvolle periode is het voor de Twentse Bierbrouwerij tijd voor een nieuwe stap. Daarom verhuist de brouwerij binnenkort van de oude Hazemayer fabriek naar het voormalige restaurant en zalencentrum De Zegger in Hengelo.

De Zegger

In de omgeving van Hengelo is De Zegger een begrip. Iedereen is hier wel eens binnen gestapt voor een feestje of gezellig diner. In 2015 werden de deuren van dit populaire centrum gesloten maar nu wordt er dus weer nieuw leven in het pand geblazen. De verbouwing is al aan de gang en als alles volgens plan verloopt kan de opening medio oktober plaatsvinden.

Bier oet Twente

De Twentse Bierbrouwerij brouwt sinds 2008 bieren in het oude ketelhuis van de voormalige Hazemeyer fabriek. Sinds 2013 kunnen de bieren ook op deze locatie geproefd worden in het Twentse Bierbrouwerij Proeflokaal. De zaken gaan ontzettend goed dus stond eigenaar Frank Hendriks voor de keuze: blijven en uitbreiden of op zoek gaan naar een nieuwe locatie. Volgens de ondernemer is stilstand achteruitgang en is deze nieuwe uitdaging dus precies wat in zijn straatje past.

De kans om De Zegger op het High Tech Systems Park van Thales over te nemen kwam voor handen en Hendriks was direct enthousiast. De Twentse Bierbrouwerij past daar volgens hem helemaal prima. “We maken een ambachtelijk product. Maar de kwaliteit is hightech!”

Alleen de contouren blijven intact

Er wordt eerst nog flink verbouwd. De contouren van het pand blijven behouden, maar dan wel met een moderne uitstraling. Ook de bestaande bowlingbanen verdwijnen. In dat deel van het pand wordt de brouwerij en het proeflokaal in combinatie met een soort amfitheater gerealiseerd. Gasten krijgen daar een film te zien over de streek en over het brouwproces, waarna ze een kijkje kunnen nemen in de brouwerij.

Beste barbecuers van Nederland

In 2016 werd Frank samen met zijn kok Erik Petersen gekroond tot de Beste Barbecuers van Nederland in het televisie programma Grillmasters. Daarom wordt het middelpunt van het restaurant dan ook een Argentijnse grill. De Asado is niet alleen in aanblik een showstopper maar geeft uiteraard ook een extra dimensie aan de gerechten. Wij kijken nu al uit naar smakelijke bier & food combinaties die hier voorgeschoteld gaan worden!