’t Ei van de Duvel nu verkrijgbaar op tap en in Nederlandse horeca

8 november 2017 om 10:00

De aangekondigde collaboration brew tussen Brouwerij ’t IJ en Duvel, ’t Ei van de Duivel, is vanaf november op de tap verkrijgbaar!

Duvel & ’t IJ

In 2015 kondigde het Belgische bierconcern Duvel Moortgat aan een belang te hebben genomen in Brouwerij ’t IJ in Amsterdam. De Amsterdamse brouwerij zocht destijds een partner in capaciteit en financiële kracht en Duvel Moortgat kon dat de brouwerij destijds bieden. Deze samenkomst heeft dit jaar gezorgd voor de eerst collab tussen de brouwerijen.

’t Ei van de Duivel

’t Ei van de Duivel is een Black Rye IPA die frisse manderijn-, ananas- en grapefruittoetsen combineert met de peperachtige bite van rogge. Tel daar een vleugje zoethout en geroosterde mout bij op en je hebt een eigenzinnige bitter in de fles! Maar niet alleen bitterheid in dit bier, de smaken zijn complex en zeer smaakvol, zoals Duvel zelf zegt. Online zien we die opmerking bevestigd worden: “Zeer bitter. Hoppig, nasmaak wordt meer moutig en gebrand.” en “Mooie Black IPA. Eerst hoppig/bitter, daarna een mooie nasmaak van speciaalmouten.” komt voorbij op verschillende ratingpagina’s.

Het bier is vanaf november te proeven in het proeflokaal van Brouwerij ’t IJ in Amsterdam en bij Duvel Depot in Breendonk. Daarnaast is het bier te koop in Nederlandse horeca en supermarkten!