Brouwerij Noordt brouwt Rubens bier voor Rotterdams museum!

5 november 2018 om 08:00

Ruim 80 Rotterdamse ondernemers lieten zich inspireren door Rubens en haakten aan op de tentoonstelling ‘Pure Rubens’ in Museum Boijmans Van Beuningen. Ook de oer-Rotterdamse bierbrouwerij Noordt moest daar natuurlijk aan meedoen! Onder leiding van hoofdbrouwer en bekend Rotterdams biergezicht Peter Rouwen, hebben zij een bier gebrouwen ter gelegenheid van de Rubens tentoonstelling.

Rubens Bier

Brouwerij Noordt heeft afgelopen maand het Rubens bier gelanceerd, een speciaalbier dat volgens ouderwets Luiks recept is gebrouwen. En dat was nog geen makkie! Het heeft de brouwers flink wat moeite gekost een bierrecept te vinden dat oud genoeg was om aan te haken bij de tentoonstelling, maar natuurlijk ook drinkbaar was. En dat was in die tijd nog niet het geval, naar onze tegenwoordig standaard dan!

Rubens bier is een Blond bier met 6% en kenmerkende geuren en smaken. De gebruikte ingrediënten zorgen voor een mooi rond en vol mondgevoel. De friszure smaak, afkomstig van speltmout, de volle hoppige smaak van Fuggle hop en het karakter van de Duitse Perle hop maken het een mooi totaalplaatje.

Rotterdam op z’n Rubens

Rotterdammers en toeristen kunnen zich tot en met 13 januari volledig onderdompelen in het Rubens-gevoel. De stad heeft zich namelijk volledig aangepast naar de tentoonstelling Pure Rubens van de Vlaamse grootmeester van de schilderkunst. Zo is de Nieuwe Binnenweg, op steenworpafstand van het museum, omgedoopt tot Barokke Binnenweg. De verschillende werken van Rubens sieren  de ramen van de 80 aangesloten ondernemers en er zijn op verschillende plekken Rubens geïnspireerde producten verkrijgbaar. Bier van Brouwerij Noordt dus en brood van Jordy’s Bakery. Maar ook kaas, schoenen, kleding en chocolade is in de havenstad te vinden!

Het Rubens bier van Brouwerij Noordt wordt geschonken in het restaurant Het Paviljoen, het restaurant van Boijmans van Beuningen en wordt in verschillende Rotterdamse cafés in de Witte de Withstraat en de Nieuwe Binnenweg getapt. Op de Barokke Binnenweg en in de Museumwinkel is er zelfs een bierpakket verkrijgbaar! Op het beeld bovenaan dit artikel, geschoten door Aad Hoogendoorn voor Museum Boijmans van Beuningen, zie je het flesje alvast. Dan weet je hoe je het bier kunt herkenne!

Meer weten over het Rubens bier? Brouwerij Noordt heeft een mooie video gepresenteerd:

Heb jij het Rubens bier reeds geproefd? Hier kun je het bier als gediplomeerde Bierista beoordelen!