Meer over bier || Smaakcategorieën: Blond & Krachtig

17 december 2017 om 08:30

In ‘Meer over bier’ gaan we net even wat verder de diepte in over onze favoriete drank. Op Bierista.nl zijn alle bieren ingedeeld binnen zes verschillende categorieën: Fris & Fruitig, Blond & Krachtig, Soepel & Subtiel, Donker & Rijk, Amber & Elegant en Intens & Uitdagend. Op deze manier wordt het makkelijker bieren in een bepaald licht te zien, te ontdekken welke smaak jou het meest aanstaat of bieren te combineren met gerechten. 

Blond & Krachtig

Ook hier is de naam een duidelijke leidraad in de categorie: stevige blonde bieren die je zintuigen prikkelen! In veel gevallen hebben deze bieren in een stevige bittertje in de smaak. Denk dan aan IPA’S, zwaar blond bieren en tripels zoals:

Krachtig in smaak en blond in zicht: mooie, heldere, goudkleurige bieren met een wat hoger alcoholpercentage. Denk dan ook niet te makkelijk over een krachtige blondie, deze bieren zijn om op je gemak van te genieten. Dat kan je natuurlijk doen met wat spijs erbij. Dan past vette vis, gevogelte, kreeft en Hollandse Pot zoals stamppot, erg goed!

Benieuwd naar andere bieren die in de categorie Blond & Krachtig passen? Klik dan door naar Bierista’s 10 op een rij!

Door Frouke van Loo