Malik ontwerpt speciaal etiket voor La Chouffe

29 oktober 2015 om 20:34

Het is een traditie geworden: al meer dan 10 jaar roept Brouwerij Achouffe jaarlijks de hulp in van een striptekenaar om de tekening te maken die de achterkant siert van haar La Chouffe magnum fles (1,5 liter), de “Big Chouffe”. Dit jaar heeft de brouwerij dat werk  toevertrouwd aan Malik, de tekenaar van het liefdes-engeltje Cupido.

De bijzondere flessen komen in een oplage van 100.000 exemplaren wereldwijd op de markt. In Nederland zijn ze vanaf half november te koop bij onder meer de betere slijterijen.

Over de kunstenaar

Malik – die in werkelijkheid William Tai heet – is een Belgische tekenaar en scenarioschrijver die op 2 januari 1948 in Parijs werd geboren en opgroeide in Brussel. Hij maakte enkele illustraties voor de tijdschriften Kuifje en Robbedoes, tekent sinds 1987 het beroemde liefdes-engeltje Cupido en brengt reeksen uit zoals Archie Cash, Blue Bird en Johnny Paraguay.

Over Achouffe

In het hart van de Belgische Ardennen ligt Brouwerij Achouffe. Tot het assortiment behoren van deze speciaalbierbrouwerij behoren La Chouffe (blond bier), Mc Chouffe (bruin bier), Houblon Chouffe (IPA), N’Ice Chouffe (donker winter bier), Chouffe Soleil (blond bier) en Chouffe Bok 6666 (bokbier).

Het verhaal van Achouffe begon eind jaren ’70. De twee zwagers Pierre Gobron en Chris Bauweraerts besloten hun eigen bier te brouwen. Vandaag de dag worden de Achouffe-bieren geëxporteerd naar meer dan 40 landen wereldwijd. Dit resulteerde in het winnen van verscheidene awards, ter erkenning van hun unieke smaak. Einde zomer 2006 vertrouwden de twee zwagers hun brouwerij toe aan brouwerij Duvel Moortgat.

Over Duvel Moortgat

Duvel Moortgat, waarvan de geschiedenis teruggaat tot 1871, is een familiale bierbrouwerij die bekend staat om haar authentieke speciaalbieren en premium merken. De missie van Duvel Moortgat is om kwalitatief hoogstaande speciaalbieren op de markt te brengen in alle werelddelen en hierbij een leidende positie te bekleden in het speciaalbieren segment. Dit doet Duvel Moortgat natuurlijk met Duvel, maar ook met Liefmans, La Chouffe, Vedett, Bel Pils, De Koninck, Maredsous, Bernard, Boulevard Brewery Co. en Ommegang Co.. Duvel Moortgat heeft negen brouwerijen, meer dan duizend man personeel en vijf verkoopkantoren buiten België; in Nederland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en China.