Leroy Brown Brewery in Arnhem opent haar deuren!

13 augustus 2018 om 08:00

De Gelderse stad Arnhem is van alle gemakken voorzien. Maar een eigen onafhankelijke bierbrouwerij? Die hebben ze nog niet. Maar daar komt verandering in! Zondag 19 augustus opent Leroy Brown Brewery haar deuren aan de kade van de nieuwe Rijnhaven!

Nog meer Arnhem’s bier!

Ook in Arnhem is men van mening dat de stad een eigen, onafhankelijke craftbier brouwerij verdient. Natuurlijk zijn er anderen die al langer bier brouwen in Arnhem zoals de museumbrouwerij in het Openluchtmuseum, huurbrouwer Het roze varken en Brouwerij “in oprichting” Kleefsewaard. Maar tot een échte onafhankelijke en operationele craftbier brouwerij in Arnhem is het tot nu toe nog nooit gekomen. Dat is nu verleden tijd!

Sinds april dit jaar wordt er keihard gewerkt in het brouwerijpand aan de Nieuwe Havenweg in Arnhem. Een kantoorruimte is daar geheel omgebouwd tot brouwzaal en een zelf ontworpen en gefabriceerde brouwinstallatie van 300 liter is geplaatst. De eerste bieren zijn gebrouwen en staan 19 augustus klaar om gepresenteerd te worden aan heel bier liefhebbend Nederland!

Ambacht en passie

Alles in deze brouwerij is handwerk en het bier wordt dus op ambachtelijke wijze gebrouwen. Een arbeidsintensief proces met als resultaat bieren waar de liefde en passie van af spat. De naam van de brouwerij is geïnspireerd door het nummer “Bad, bad Leroy Brown” van Jim Croce uit 1973, dat gaat over de gevaarlijkste kerel van de stad Chicago. Alle bieren van Leroy Brown Brewery zijn dus uiteraard ook eigenzinnig, een beetje stout en “wrong in the right way”.

Naast de bieren die onder eigen naam worden verkocht is het voor iedereen mogelijk om in deze brouwerij, onder begeleiding van de brouwer, een eigen craftbier te ontwikkelen en te brouwen. Tijdens deze workshop ga je met 2 tot 6 personen aan de gang een eigen bier te brouwen in de Leroy Brown brouwinstallatie. Zodra het gereed is ontvang jij je zelf gebrouwen bier, netjes afgevuld in flessen, om aan iedereen te laten proeven! 

Ook is het voor bedrijven en organisaties mogelijk om samen met de brouwer een eigen bier te ontwikkelen voor een speciale gelegenheid of als relatiegeschenk. Eventueel met een eigen etiket en bijpassende cadeauverpakking. Daarnaast is er in de brouwerij een craftbier winkeltje, wordt er tijd gemaakt voor korte rondleidingen en kun je uiteraard een bierproeverij boeken.

Officiële opening

Zondag 19 augustus gaan de deuren open en is iedereen van 14:00 tot 23:00 welkom om kennis te komen maken. Tijdens het Grand Opening Festival proef je de bieren langs de kade van de nieuwe Rijnhaven. Er zal een mooi terras staan om onder het genot van een bijpassend gerechtje en zomerse muziek te genieten van Leroy Brown bier! Ook is er uiteraard de mogelijkheid om de brouwer de oren van het hoofd te vragen over de brouwerij, de bieren en alle andere mogelijkheden. De officiële openingsceremonie vindt om 15:30 plaats.