Kompaan Bloedbroeder Beste Bier van Nederland

12 mei 2017 om 10:30

Bloedbroeder van Kompaan Bier is verkozen tot Beste Bier van Nederland. De prijs werd donderdag uitgereikt tijdens het Bierproeffestival in Den Haag. Kompanen Jeroen van Ditmarsch en Jasper Langbroek namen de enorme trofee in ontvangst uit handen van hoofdsponsor Marco Philipsen van Mitra.

Eerder dit voorjaar werd de Dutch Beer Challenge georganiseerd. Alle Nederlandse brouwers werden uitgenodigd hun bieren in te sturen. Een deskundige internationale jury bepaalde per categorie de winnaars. Deze medailles werden begin april uitgereikt. Het Beste Bier van Nederland is de overall-winnaar van de Dutch Beer Challenge. Die werd dus bekend gemaakt op de openingsdag van de Week van het Nederlandse Bier.

Eigen ketels

Bloedbroeder van Kompaan werd tijdens de Dutch Beer Challenge beloond met goud in de categorie Stout / Porter. Jeroen van Ditmarsch en Jeroen Langbroek konden hun geluk niet op toen ze hoorden dat hun Bloedbroeder het de felbegeerde titel had binnengesleept. “We hebben net onze nieuwe brouwerij in gebruik genomen. We brouwen sinds kort al onze bieren in eigen ketels. Deze prijs komt voor ons precies op het goede moment”, aldus een dolblije Van Ditmarsch.

Rode port

Kompaan Bloedbroeder is een bier gebrouwen met donkere geroosterde moutsoorten en rode port. Het bier heeft intense smaken van koffie en chocolade. De nasmaak zit vol geroosterde bitterheid. Ondanks de stevige intense smaken heeft dit bier een geweldige balans, één van de redenen waarom de jury zo enthousiast was over dit speciaalbier.