Heineken Extra Vers overal in Nederland in de koelvitrines

17 maart 2016 om 13:09

Heineken Extra Vers werd een aantal maanden terug gelanceerd. Nu gaat de verkoop van het verse pilsener een nieuwe fase in. Het aantal verkooppunten wordt stevig uitgebreid. Heineken Extra Vers is nu behalve via Hoogvliet.com en Jumbo.com ook online te bestellen via AH.nl.

Behalve DekaMarkt, Dirk van den Broek, Jumbo, Hoogvliet en PLUS die Heineken Extra Vers al sinds de introductie in hun assortiment hebben, is het product vanaf maandag 4 april ook verkrijgbaar in een selectie Albert Heijn supermarkten, alsmede bij COOP, MCD, Boon’s markt en Deen.

Landelijke uitrol

Evelien Sanders, directeur Retail Heineken Nederland: “Tijdens de eerste fase na de lancering hebben we veel geleerd over hoe je een vers product het best snel en gekoeld vervoert en aanbiedt in de supermarkt. Uit de reacties blijkt dat consumenten en retailers het extra verse bier echt hebben omarmd. We kregen veel positieve reacties over de smaak en daarnaast zijn de verkoopcijfers boven verwachting. Voor ons waren dat de belangrijkste redenen om nu over te gaan op een landelijke uitrol.”

Beschermd tegen tijd, temperatuur en licht

Heineken Extra Vers is bier volgens het originele Heineken recept, extra beschermd tegen tijd, temperatuur en licht. Na het ambachtelijke brouwproces wordt het bier in een speciale verpakking, zo snel mogelijk en gekoeld naar de supermarkt gebracht. Zo blijft de heerlijk, verfrissende en pure smaak van vers bier uit de brouwerij behouden. Heineken Extra Vers staat dan ook niet in het bierschap in de supermarkt, maar gekoeld op de versafdeling.

Exclusief in Nederland

De Heineken brouwerij staat in Zoeterwoude. Om het logistieke proces en gekoelde vervoer naar de supermarkt zo kort mogelijk te houden, is Heineken Extra Vers alleen in Nederland beschikbaar. Heineken Extra Vers is al verkrijgbaar in een selectie supermarkten van Hoogvliet, Plus, Dirk van den Broek, DekaMarkt, COOP, MCD enBoon’s markt en vanaf maandag 4 april in een selectie supermarkten van Albert Heijn en Deen. Diverse andere retailers volgen in de komende weken. Heineken Extra Vers is online verkrijgbaar via de webwinkels van Albert Heijn, Hoogvliet en Jumbo. www.AH.nl, www.hoogvliet.com en www.jumbo.com. Heineken Extra Vers wordt per fles verkocht, de consumentenadviesprijs is € 1,09. Alle verkoopadressen vind je hier.