Gulpener start 2017 met collaboration met Het Uiltje

23 november 2016 om 10:14

Bij Gulpener Bierbrouwerij zitten ze niet stil. De ene na de andere ontwikkeling ziet daar het levenslicht. Komend hoogtepunt is op 1 december, dan wordt het BrouwLokaal geopend. Maar er zit nog veel meer in het vat bij de Vrije Brouwer uit Gulpen.

Stilstand is achteruitgang. Dat credo prediken ze bij familiebedrijf Gulpener in Zuid-Limburg. Daarom werden er afgelopen jaar bijvoorbeeld vier nieuwe bieren op de markt gebracht. De Gulpener Verse Hop was de eerste, gevolgd door de Plato 18.25, de Zwarte Ruiter en vrij recentelijk de Gulpener IJsbok. Stuk voor stuk kwalitatief prima bieren in een 75cl flessen in een prachtige (cadeau)verpakking.

Verse hop 2016

Inmiddels is een vijfde editie uit, de Verse Hop 2016, een ongefilterd tarwebier gebrouwen met verse hop van de hopoogst in september. Je zou kunnen vermoeden dat de cyclus hiermee een vervolg krijgt, maar dat blijkt niet het geval. De Verse Hop 2016 is voorlopig de laatste in de serie ‘Specials’. Maar er is wel nieuws te melden over deze speciale bieren. Zo komt heel binnenkort de Plato 18.25 uit in 30cl flessen. “Door de vele positieve reacties op dit bier hebben we besloten dit bier in ons vaste assortiment op te nemen”, vertelt Maartje Rutten van Gulpener.

Zilveren medaille

Afgelopen week werd de zilveren medaille voor de Gulpener IJsbok op de Brussels Beer Challenge gevierd. Deze onderscheiding tijdens de prestigieuze internationale biercompetitie is voor Gulpener een bevestiging dat de ingeslagen weg de juiste is.

Collaboration met Het Uiltje

Geen specials meer, maar Gulpener gaat in 2017 wel bijzondere dingen doen en mooie nieuwe bieren op de markt brengen. “Veel wil ik daar nog niet over zeggen”, aldus Maartje Rutten, die na enig aandringen een tipje van de sluier oplicht.
“In 2017 gaan we met vier verschillende brouwers een samenwerking aan. We gaan vier, zogenaamde collaborations maken. De eerste komt in januari en is een samenwerking met Brouwerij Het Uiltje uit Haarlem. Onze brouwer Steven van den Berg en Robbert Uyleman van Het Uiltje hebben al samen gezeten voor het recept. Het bier wordt binnenkort in onze brouwerij gebrouwen”, aldus Rutten, die over de drie andere samenwerkingen op dit moment nog niets wil zeggen.

BrouwLokaal

Voordat het zover is, staat de opening van het BrouwLokaal op het programma. Die staat gepland voor 1 december. Het BrouwLokaal is het thuis van de Vrije Brouwer. Bezoekers kunnen hier leren brouwen in de microbrouwerij, kunnen proeven van meer dan 100 bierstijlen uit de hele wereld en kunnen hun bierkennis vergroten in het StudieLab. Ook kan er geproefd worden van brouwexperimenten. Met de opening van dit omvangrijke project zet Gulpener opnieuw een grote stap in de toekomst.