Met Fresh & Fast heb je deze bieren nog dezelfde dag in huis!

26 augustus 2018 om 08:00

Bieren met een flinke lading hop dienen zo vers mogelijk gedronken te worden om de ultieme proefervaring te realiseren. Helaas lukt dat niet altijd… Uiltje Brewing Company uit Haarlem heeft daar een hele mooie oplossing voor gevonden: Fresh & Fast!

Een IPA is als een croissant

Veel bieren worden te lang bewaard in opslagruimtes of koelkasten. Dat is niet goed voor de kwaliteit van het bier en daar willen de brouwers van Uiltje een eind aan maken. Met Fresh & Fast laten zij zien hoe het is om een bier echt vers te drinken, gewoon thuis vanuit je eigen koelkast. Vrijdag 14 september wordt deze nieuwe blikkenlijn gepresenteerd, zo ook het nieuwe concept. Lees hier hoe je daar als Bierista bij kunt zijn!

De beste proefervaring betekent bij hop-forward bieren namelijk zo snel mogelijk na het verpakken inschenken. Brouwerij ’t Uiltje weet dat mooi uit te leggen: “Een IPA is als een croissantje. Je gaat toch ook niet naar de bakkerij op maandag om een croissant te kopen voor vrijdag?” En dat is precies waarom zij hun nieuwe concept ‘Fresh & Fast’ lanceren. Alle hop-forward bieren worden door middel van een abonnement aan jouw deur afgeleverd op de dag van verpakking óf de dag erna. Op deze manier kun je de IPA’s bijna net zo vers proeven als de brouwers recht uit de tank doen!

Alleen in blik natuurlijk

Om dit concept ook daadwerkelijk te laten slagen, worden de Fresh & Fast bieren alleen in blik afgevuld. Blik is namelijk beter voor het behoud van de smaak van het bier, de geuren van het bier en de kwaliteit van het bier. Door de aluminium verpakking komt er geen licht bij het bier en is het afgesloten van zuurstof. Uiteindelijk is deze manier van verpakken ook nog eens beter voor het milieu. Win-win-win!

Een pack Fresh & Fast wordt geleverd in een box van 12 blikjes á 440ml. Twee keer per maand wordt het bier uitgeleverd. Maar! De bieren worden alleen gebrouwen wanneer 75% van het brouwsel in de voorverkoop al is verkocht. Op deze manier weten zij namelijk zeker dat de bieren direct verzonden gaan worden. Op donderdag is het afvullen ingepland, zodat jij de bieren altijd voor het weekend in huis hebt! 

Gelukje voor de stad

Woon je in 1 van de 30 grootste steden van Nederland, dan kun je de bieren zelfs dezelfde dag nog in huis hebben. Bezorgers komen dan op de fiets bij je langs! Het gaat dan om de volgende steden: Alkmaar, Amersfoort, Arnhem, den Haag, Enschede, Groningen, Hengelo, Nijmegen, Uden, Zwolle, Almere, Amsterdam, Breda, Deventer, Gorinchem, Haarlem, Hilversum, Rotterdam, Utrecht, Alphen aan den Rijn, Apeldoorn, Den Bosch, Eindhoven, Gouda, Helmond Leeuwarden, Tilburg en Zutphen.

14 september wordt het eerste bier afgevuld. De Citra Zebra, een NEIPA met 6% alcohol. Donderdag 28 september is de tweede ronde aan de beurt, dit is de Flora & Fauna. Een Pale Ale met mango, guave, perzik en nog meer tropische tonen! De abonnementen zijn in verschillende maten af te sluiten, te beginnen bij €45.

Wil je meer weten? Ga dan naar de website van Uiltje Brewing Company!

[Afbeelding via Uiltje]