Budweiser gooit het over een totaal andere boeg

6 februari 2017 om 08:12

De Super Bowl is ‘the biggest show on earth’. Reden voor Budweiser om elk jaar op dit event een nieuwe commercial te tonen. Deze commercials zijn waren kunststukken. Ze vertellen een compleet verhaal binnen een minuut.

De commercial van Budweiser dit jaar is extra bijzonder omdat de Amerikaanse bierbrouwer het over een totaal andere boeg gooit dan voorgaande jaren. Toen speelden puppies en stoere Clydesdale-paarden de hoofdrol in zoete verhaallijnen. Dit jaar staat het actuele thema immigratie centraal.

Immigratie

Een gedurfde keuze van Budweiser hoewel het hier niet gaat over Mexicanen of moslims, die het land van de onbegrensde mogelijkheden willen binnenkomen. Budweiser neemt ons mee naar de 19e eeuw wanneer Aldolphus Busch vanuit Europa naar Amerika vertrekt.

Onernemerszin

De commercial gaat over vastberadenheid en ondernemerszin. Het merk heeft aangekondigd met deze commercial een nieuwe koers te hebben ingezet. We zijn benieuwd. Overigens wonnen de New England Patriots van de Atlanta Falcons en ging veel aandacht uit naar Lady Gaga, die vanuit het dak van het stadion afdaalde naar het midden van het veld. The biggest show on earth …