Breda verandert voor één dag in Brewda | Bierista

1 september 2017 om 08:00

Zaterdag 2 september is het zo ver, de Brabanste stad Breda wordt voor een dag omgetoverd tot bierwalhalla tijdens het bierfestival Brewda. Achter de schermen worden de laatste voorbereidingen getroffen zodat aanstaande zaterdag om 13:00 uur de deuren van BREWDA 2017 geopend kunnen worden.

Brewda 2017, het Bredaase bierfestival van het jaar

Dit jaar vindt Brewda voor het eerst plaats op STEK. STEK is een broedplaats voor creatieve ondernemers en tevens de thuishaven van de brouwerij en het proeflokaal. Alle bebouwing is tijdelijk, flexibel en mobiel. Of het nu gaat om hergebruikte (kerst)bomen of een stadsmoestuin, groen en duurzaamheid spelen een belangrijke rol op het terrein.

Het festival bevindt zich in de buitenlucht, daarom zullen er enkele tenten geplaatst worden en kan er ’s avonds aangeschoven worden bij een kampvuur.

Proefglas

Na 3 jaar eenzelfde stijl proefglas te hebben gehad vond de organisatie het dit jaar tijd voor een nieuwe vorm! Aan de inhoud van het glas is niets veranderd, deze is nog steeds 15 cl. Wel is het nieuwe proefglas minder breekbaar! Naast een proefglas ontvang je bij binnenkomst een Brewda informatie boekje en een aantal consumptie munten.

Brouwerij Frontaal lanceert Juice Punch V2

Tijdens Brewda lanceert Brouwerij Frontaal de tweede versie van de succesvolle Juice Punch. Versie 1 was een regelrecht succes en de brouwers hebben er daarom voor gekozen om van dit bier een serie te gaan brouwen! V2 is tijdens Brewda voor het eerst te proeven, bij de bar van Brouwerij Frontaal. Verser dan dit ga je het dus niet krijgen. De dozen en fusten van dit bier vliegen op inschrijving de deur al uit!

Natuurlijk zijn er ook nog andere unieke bieren te verkrijgen tijdens Brewda, waaronder:

– Maillard Glenlivet BA. De meeste zijn wel bekend met de Maillard, een Imperial Barleywine die voor 12 uur heeft gekookt om het Maillard-effect te stimuleren. Dit bier hebben we vervolgens voor een aantal maanden op een vers Glenlivet vat uit 1994 laten rijpen. Een enorme smaaksensatie!

– Frontaal op je Moer (collaboration met Brouwerij de Moersleutel), een barleywine, gerijpt op Bowmore-vaten voor 8 maanden.

– Smokey Session (collaboration met brouwerij Grutte Pier), een smoked Session Milk Stout van 3% met een zachte rokerige toets en een koffieachtige en zoetige afdronk.

– BIS + BIS BA (collaboration met brouwerij de Beyerd), een Belgium Imperial Stout van 8%, een stevige body met een zachte bitterheid. Daarnaast is een deel gerijpt op Glenlivet vaten.

Growlers

Uniek aan Brouwerij Frontaal zijn onze eigen growlers. Growlers zijn de perfecte uitkomst voor het delen van bier met je vrienden tijdens een barbecue of een familiefeestje. De flessen hebben een vulcapaciteit van twee liter, zijn makkelijk schoon te maken, hervulbaar en kunnen direct worden gedronken. Een goed afgesloten growler kan voor een langere tijd (drie maanden) bier vers worden gehouden.

Speciaal voor Brewda zal het proeflokaal omgetoverd worden tot bottleshop. Hier vind je verschillende exclusieve bier op fles. Een mooie kans om je collectie bier uit te breiden met enkele pareltjes! Dit jaar zullen we vooraf een groot aantal growlers vullen met verschillende mooie bieren. Deze zullen verkrijgbaar zijn in de bottle shop. Let wel: op = op.

Food

Trek gekregen van het bierproeven? Je hoeft niet met een lege maag over Brewda te lopen. Verspreid over het terrein staan meer dan genoeg stands om iets te smullen te halen! Verschillende ondernemers hebben speciaal voor Brewda hun schort voorgebonden en staan te popelen om de lege magen te vullen. Achter elke hap zit een bijzonder verhaal en een missie!

Er zullen onder andere hotdogs gebakken worden door de beste dokter van Breda, Dokter Worst! Er zal een ijscoman aanwezig zijn om bij af te koelen, de zelfgemaakte STEK pizza oven zal opgestookt worden, voor een borrel hapje kan je terecht bij het Worst-Kaas Scenario, en dit is nog maar een deel van het food aanbod!

Muziek

UNIT is de fysieke winkel van het merk Teknosucks. Dit is een label voor bovenkleding en vinyl platen. Zij ontwerpen T-shirts, truien, hoodies, jassen en petten, en dat alles in een industriële en rauwe stijl. Speciaal voor Brewda verzorgt UNIT de muziek. De gehele dag zullen er verschillende DJ’s muziek draaien vanuit de zelf gebouwde DJ Booth.

Kan je niet wachten tot morgen? Laat dan via Facebook vast weten of we je gaan zien bij Brewda!

Brewda 2017, hét Bredaas bierfestival van het jaar. Verschillende bieren, Brabanste gezelligheid, goede muziek en lekkere gerechten. Kom je ook?