Bierman & Bierman nieuwe naam Bert’s Bierhuis Biltstraat

14 februari 2017 om 09:41

Er is behoorlijk wat gebeurd de afgelopen jaren in het bierlandschap van Utrecht. Niet alleen de bierbrouwerijen zijn als paddenstoelen uit de grond geknald, ook kwamen er een aantal nieuwe bierwinkels in de stad. Bert de Ruijter opende die van hem aan de Voorstraat in 1987 en nog steeds – dertig jaar later – brengt hij met veel liefde zijn bier aan de spreekwoordelijke man, maar vanaf vandaag wel met een nieuwe naam.

Nadat Bert’s Bierhuis aan de Twijnstraat in april plotseling haar deuren sloot, werd er door klanten gevreesd voor een onzekere toekomst van de winkel aan de Biltstraat. Buiten een geruststellende ‘We blijven’, kon er destijds weinig meer naar buiten, maar bij deze wat meer uitleg.

Bierman & Bierman

In 1984 opent Bert met zijn compagnon de deur van Kafe België aan de Oudegracht, drie jaar later komt daar de bierwinkel bij. Er volgt een verhuizing naar de Twijnstraat, de realisatie van een groothandel in Nieuwegein en – fast forward naar 2013 – een tweede bierwinkel aan de Biltstraat.
Nu kiezen de twee partners zakelijk ieder hun eigen weg; Bert op de Biltstraat en zijn compagnon met Kafe Belgie en de groothandel op de Ravenswade in Nieuwegein. Daarbij zal Bert voor de bierwinkel aan de Biltstraat een nieuwe naam gaan voeren; Bierman & Bierman.

30 Jaar bieravontuur

Behalve de naam zal er weinig veranderen; bij Bierman & Bierman staat een grote hoeveelheid speciaalbier van over de hele wereld voor de gevorderde, maar ook de beginnende bierliefhebber. Ondanks de circa 2000 verschillende bieren die nu in de schappen staan, wordt het aanbod steeds weer uitgebreid. Een Utrechts blond met peper, een Belgische kriek, een fruitige Deense IPA en een eigenzinnige Zweedse imperial stout; er is voor iedereen wel iets te vinden. En voor een ruime keuze aan bierglazen, originele cadeaus en een proeverij geheel naar wens ben je bij Bierman & Bierman ook aan het juiste adres. Samen met zijn gedreven en bierkundig personeel staat Bert de Ruijter aan de voet van de volgende 30 jaar bieravontuur.