Belgian Beer Weekend 2017 in Brussel | Bierista

31 augustus 2017 om 15:14

Nog een nachtje geduld en dan gaat Belgian Beer Weekend 2017 van start! Dit giga-event is mega populair onder onze Zuiderburen maar ook wij Nederlanders weten onze weg hier al jaren naar toe te vinden.

Ook dit jaar zal de Grote Markt van Brussel als decor dienen voor deze gebeurtenis geheel gewijd aan Belgische bieren. De Grote Markt transformeert zich in één grote toog met meer dan 400 bieren uit 44 brouwerijen voor een unieke bierproeverij.

Van vrijdag 1 tot zondag 3 september 2017 organiseren het Ridderschap van de Roerstok der Brouwers en de Belgische Brouwers, in samenwerking met de Stad Brussel en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, de 19de editie van dit gigantische bierevent.

Programmering Belgian Beer Weekend 2017

Vrijdag is iedereen vanaf 18:00u, na de plechtige inhuldiging van de bierstanden, welkom om te genieten van een pittig streekbier, een authentiek abdijbier, een verfrissend witbier, een smaakvol bruin bier, verrassend fruitbier of een dorstlessend pintje!
Op zaterdagmiddag kan je proeven van de nostalgische sfeer met een kleurrijke optocht van historische brouwerijkarren en bierwagens van de Vismarkt naar de Grote Markt. Op zondag is het dan de beurt aan diverse bands en brouwersconfrerieën met hun typische toga’s.

De toegang van dit event is gratis. Proeven doe je door te betalen met speciale BBW-kroonkurken, te verkrijgen aan de kassa’s op en rondom de Grote Markt.

Kijk voor meer info in het Programma Belgian Beer Weekend