Glutenvrije bierborrel bij de familie Vossers

18 november 2016 om 12:34

Tara Vossers ziet steeds meer mensen die glutenvrij leven. Mensen die bewust kiezen voor glutenvrij producten omdat dit bijdraagt aan een gezonde levensstijl. Maar ook mensen, zoals haar vader Gerbert, die te kampen hebben met een glutenintolerantie en daarom noodgedwongen gluten mijden. Bij Bierista doken we in de materie en gingen op bezoek bij de familie Vossers om de familie het nieuwe bier van Bavaria, Bavaria Glutenvrij Pils, te laten proeven. Komt de smaak in de buurt van een regulier pilsje?

Bierborrelavond met de familie

Gewapend met een speciaal proefpakket laat biersommelier Alain Schepers de familie kennis maken met de smaakbeleving van Bavaria Glutenvrij Pils. Uiteraard ontbreken de smakelijke hapjes niet.

Vader Gerbert is glutenintolerant en een gezellige bierborrel is voor hem niet meer vanzelfsprekend. Het hoofdbestanddeel van bier bevat immers gluten. Ook zoon Koen met vriendin Tessa en dochter Tara en vriend Dennis zijn nieuwsgierig. Buurman Pieter steekt ook even zijn hoofd om de deur. “Glutenvrij bier proeven? Hebben jullie hulp nodig?!”.

Keurende blikken

De glazen worden gespoeld en de kroonkurken gaan met een fijne ‘pssst’ van de flesjes. Gerbert heeft het flesje nog even goed bestudeerd en dan is voor hem het moment daar. Hij schenkt het glutenvrije bier in. Hij kijkt keurend. “Mooie schuimkraag en het ziet er precies zo uit als een normaal pils”, is zijn eerste reactie. Dan de slok. Een kritische, keurende blik en een kort moment van stilte. Iedereen in de kamer kijkt hem aan. “Ja, dat is lekker! Heerlijk smaakvol, precies een gewone pils.”

Iedereen neemt nu een slok. Ook buurman Pieter, een ervaren pils- en speciaalbierdrinker. Hij sluit zich aan bij Gerbert. “Dit is een smaakvolle dorstlesser. Heerlijk hoor! Hier lust ik er nog wel een van’’, lacht hij terwijl hij een stukje kaas in zijn mond steekt. “Fijne combi!”

Een goed glas bier en een lekkere hap

Tara’s vriend Dennis is een talentvolle marathonloper. Koen behoort tot de landelijke subtop op de middellange afstanden. De hele familie is dus bewust bezig met wat er wordt gegeten en gedronken. Glutenvrije producten zijn voor hen een bewuste keuze. “Als je dan eens een glas bier drinkt, dan wil je ook een goed glas bier. Bavaria Glutenvrij Pils is mooi moutig, vol van smaak met een lichte bitterheid. Daar hou ik van. En wat is het mooi, dat ik nu samen met mijn vader gezellig een biertje kan drinken!”

Glutenvrij snacken blijkt helemaal niet zo moeilijk. Voor deze gelegenheid hebben we komkommer en olijven meegenomen. Dit soort frisse snacks gaan prima bij pils. De twee kaassoorten zijn een jonge kaas en een wat rijpere kaas. Zeker de jonge kaas doet het uitstekend met het bier. Het volle romige van de kaas en het frisse sprankelende van de pils werken prima samen.

Als je van chips houdt en je wilt glutenvrij snacken, dan is de klassieke aardappelchip vrijwel altijd goed. Die hebben we ook hier op tafel staan. “Als je chips met speciale smaken uitkiest, is het even goed opletten. De keus is enorm, maar voor elke bewuste snackliefhebbers is er wel wat wils.”

bierista_bavaria_glutenvrij_familie_vossers-007

Dennis kijkt nog eens even kritisch naar zijn glas. “Bij mij is het schuim veel minder dan bij Tara en Tessa.” Pieter, ervaringsdeskundige, ziet onmiddellijk de oorzaak. “Jij hebt net een stuk kaas gegeten en nu met je ‘vette bek’ aan het glas gezeten. Vet is killing voor je schuimkraag. Spoel daarom regelmatig je glas af met warm water en daarna naspoelen met koud water. Dan ben je de hele avond verzekerd van een mooie schuimkraag.”

Over Bavaria Glutenvrij Pils

Bavaria heeft recht op gebruik van het officiële logo van de NCV (Nederlandse Coeliaki Vereniging) en heeft een geldig certificaat voor de productie van glutenvrij bier. Dankzij een innovatieve methode is het gelukt een glutenvrij pils te brouwen van gerstemout.

Bavaria Glutenvrij Pils is een puur natuur pilsener met 5% alcohol gebrouwen met zuiver mineraalwater, gerstemout, hop en gist. De smaak is net als de gewone Bavaria Pils verfrissend, aangenaam fruitig met een delicate hopbitterheid. Een smaakvol pils met een uitstekende balans. Ideale drinktemperatuur is 6 graden Celsius.

Dit nieuwe glutenvrije bier is exclusief verkrijgbaar bij alle Albert Heijn-filialen in Nederland. De flesjes zijn verpakt in een handige 3-pack. Een verpakking met drie flesjes kost € 3,49.

Dit artikel is sponsored content.

bierista_bavaria_glutenvrij_familie_vossers-003