Bas.schampers

Bas Schampers Breda

Bierista
9 Reviews
"Gastvrije Biersommelier" - dat staat er op mijn visitekaartje. Een titel waarin mijn ervaring en achtergrond in de horeca worden gecombineerd met mijn liefde voor mooie bieren. Adviseur en coach op het gebied van gastvrijheid, training en liefhebber op het gebied van speciaalbier. Proost!
Met Baspitality adviseer ik horecaondernemers in gastvrij ondernemen. Door samen te werken met diverse partners is een brede samenwerking mogelijk waarbij ik mijzelf richt op coaching op de vloer en trainen op het gebied van speciaalbier.
De Bourgondische Bierkelder is een plek waar ik mij heb gespecialiseerd in het rijpen van bieren. Vele prachtige bieren laten zich perfect wegleggen met een ware smaakevolutie tot gevolg. Probeer eens een Grand Prestige met 6 jaar rijping of laat je bockbieren een of twee jaar gecontroleerd ouder worden. Met de Bourgondische Bierkelder wil ik dit voor het brede publiek toegankelijk maken, want rijpen moet wel onder de juiste condities.

Beoordelingen (9)

Een ideale Belgian Strong Ale, zoals deze bedoelt is. Goede balans, die voor ieder wat wils te bieden heeft. Evolueert prachtig tijdens het drinken als het bier langzaam opwarmt, maar vind nog meer balans als hij eerst een jaartje (of twee) mag rijpen. Een klassieker die je eigenlijk vast in je kelder moet hebben liggen.

Zicht 8,8

Mooi donker met een stabiele, stevige, fijne schuimkraag die aan het glas plakt. Licht karamelkleurig.

Neus 8,2

Fruitig, moutig, zoetige karamel. Van alles een beetje, mooi in balans. Vooral de fruitigheid van donker rood fruit is erg fijn.

Smaak 8,6

Drink je deze aan de koude kant, komt de fruitige, frisse kant naar boven. Zelfs iets dorstlessend met een kruidig pepertje. Warmt het bier op, komt de zoetheid van karamel naar boven samen met kruidigheid die meer naar kruidnagel en dergelijke specerijen doet denken. Prima in balans, maar mag wat mij betreft best een jaar (of twee) rusten en verder uitbalanseren qua smaak.

Spijs suggestie

Rood vlees met een mooie kruidige saus. Desserts met rood fruit & vanille of bijv. kaneel. Chocolade!
Het koolzuur is mij iets te heftig, maar daaromheen zit een mooi bier! Verfrissender dan je de kleur je doet vermoeden. Minder zoet dan je verwacht. Heerlijk kruidig met een afdronk die van mij iets langer had gemogen.

Zicht 8,0

Volle schuimkraag die iets te snel wegtrekt.

Neus 8,7

Na een iets metalige aanzet komen mooie kruidige aroma's. Een verrassend frisse fruitigheid die doet denken aan groene appel.

Smaak 7,5

Een mooie kruidige moutigheid met een licht verfrissende ondertoon. Prikkelend koolzuur, waardoor het zoetige weggedrukt wordt een kruidige peper naar voren komt. Die peper blijft het langste hangen, al is de afdronk niet mega heftig en lang.
Bas
Bierista
8,5

La Trappe Dubbel

Is het cliché om te zeggen dat je eigenlijk niet minder mag verwachten van een trappist? Een prachtige dubbel die een perfecte balans weet te vinden tussen moutigheid en bitters van hop en zoetheid van karamel en donker fruit. Maar dan moet je wel luisteren naar het advies op het flesje, drinken tussen de 8º en de 12º Celsius.

Zicht 9,0

Zoals een dubbel hoort te zijn. Mooie karamelkleurige schuimkraag bovenop een koperbruin, helder bier.

Neus 7,5

Mooie romige moutigheid, karameltonen met een lichte metaligheid in de neus. Warmt het bier iets op komt er een mooie ronde fruitigheid naar boven.

Smaak 8,3

Wat mij betreft een perfecte balans van moutbitters, lichte hoptonen en karamelzoetheid. Een lange afdronk die steeds meer kruidigheid achterlaat.
Laag alcoholisch, dorstlessend, fris rood fruit met een mooi bittertje. Subtiele complexiteit die je elke slok doet verrassen!

Zicht 6,0

Mooi gelijkmatig schuim, wel snel weg helaas.

Neus 7,5

Fris, rood rijp fruit komt je tegemoet. Zurig met tonen van aardbei, framboos en bosbes. Nodigt zeker uit voor een slok!

Smaak 8,3

Fris zuur die je gelijk een boost geeft! Opeenvolgend krijg je fris zuur, naar fruitig rood fruit, naar een bloemige droogheid met uiteindelijk een fijn bittere afdronk.
Ik ben fan van zure, licht alcoholische bieren. Deze stelt helaas teleur. De neus stelt zeker niet teleur, de smaak is wat de naam beloofd, maar de afdronk ik sneller weg dan dat ie kwam. Hierdoor moet je iets te snel een nieuwe slok nemen... Gelukkig is er nog de Funky Sour van de Flying Dutchman.

Zicht 5,0

Er ontwikkeld mooi schuim, maar dat is voor korte duur...

Neus 7,0

Yup, die appel die komt wel naar boven. Samen met een beetje ananas en citrus.

Smaak 5,0

Mooie frisse appelzuur, komt snel opzetten. De nasmaak? Oei! Die zijn ze vergeten. Hij blijft heeeel even zurig hangen, maar is net zo snel weer weg.
Mooie, doordrinkbare en niet té uitgesproken IPA. Diversiteit aan smaken met een mooie afdronk, waar uiteindelijk ook nog een beetje kruidigheid en peper om de hoek komt kijken.

Zicht 8,0

Zoals ik een IPA graag zie. Volop schuim dat mooi blijft staan, bovenop een troebel, amberkleurig bier!

Neus 8,0

Mooie, frisse hoparoma's die zowel bloemigheid hebben als het frisse van citrus en groene appel.

Smaak 8,8

Zeker niet te zoet, maar wel een klein zoetje. Mooi vol gehopt met mooie frisse en bloemige hoptonen. Niet te droog, lekker doordrinkbaar.
Zeker geen slechte amber, een kwalitatief goed bier, maar toch blijft deze me niet echt boeien, maar waarom... Een dikke voldoende!

Zicht 7,5

Blijvend schuim op een troebel amberbier.

Neus 7,0

Bloemig dat tevens licht zoetig aandoet met mooie hoparoma's. Lichte moutigheid en karamel.

Smaak 7,0

Voornamelijk droogbitter van de hop, met een lichte fruitigheid.
Mooie saison! Zoals je mag verwachten, goed droog met mooie frisse hoptonen. Nodigt direct uit een tweede slok te nemen, zonder te gaan vervelen. Als je even geen slok neemt, blijft de smaak toch goed hangen.

Zicht 8,0

Overvloedig, gelijkmatig schuim en een mooi helder bier.

Neus 8,7

Mooie fruitige hoparoma's waarbij naast citrus ook appel en koriander naar boven komt.

Smaak 8,5

Zoals een saison hoort te zijn. Mooi fris, met droge hopbitters. Licht grassig en stro doet goed aan dit bier met de fruitige hoparoma's.
Een prima bier in zijn stijl. Niet extreem uitgesproken, mooi doordrinkbaar. Volmondigheid van Rogge had wat uitgesprokener mogen zijn.

Zicht 7,0

Donker, mistig bier.

Neus 7,5

Fris zurig met tonen van grapefruit en een licht pepertje in het bloemige hoparoma.

Smaak 6,0

Een frise, bitterdroge smaak, niet heel complex. In de afdronk blijven ook voornamelijk de lichte hopbitters hangen.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket